Április 23-án jön Balatonlelle legnagyobb gasztrorendezvénye, a Kishegyi Kortyok és Falatok

Új helyszínekkel és új résztvevőkkel egészül ki Balatonlelle legnagyobb gasztrorendezvénye, a Kishegyi Kortyok és Falatok

A példátlan vállalkozói összefogás eredménye képpen létrejött gasztronómiai fesztivál, a Kishegyi Kortyok és Falatok az elmúlt évek alatt Balatonlelle, sőt talán a déli part legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát.

Több mint 20 balatonlellei, balatonboglári és balatonszemesi vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be. “Ezek a rendezvényeknek nemcsak a szezon hosszabbításban van szerepük, de a szezon hosszabbításon keresztül a munkaerő problémára is megoldást jelentenek, hisz sokkal könnyebb szakképzett személyzetet alkalmazni hosszabb távra, mint a két hónapos nyári szezonra” vélekedett Szívós Zsigmond, a balatonszemesi vállalkozó.

Csodálatos borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet.

Ez a Kishegyi Kortyok és Falatok, ahol a szervezők ismét a Kishegyet, valamint a környék gasztronómiáját szeretnék közelebbről bemutatni. Ahogy azt már megszokhattuk, a Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, 8 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. A kínálatban megtalálhatóak halak, vadak, régiós ízek és hazai különlegességek is.

Több helyszínen egész nap élő zenével, a Kápolna melletti parkolóban több gyerek programmal készülnek a szervezők. A rendezvény szombaton 12 órakor kezdődik, és egészen este 20 óráig várják a vendégeket.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!