Vizek háza élménypark – vizes játszóteret és bemutatótermet adtak át Zamárdiban

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ünnepélyes keretek között adta át a Vizek háza élményparkot Zamárdiban.

A Vizek háza a Balaton vízgyűjtőjén, a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen, valamint annak közvetlen szomszédságában, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. zamárdi telephelyén épült meg. Az új, edukációra és szemléletformálásra egyaránt alkalmas élményparknak egy bemutatóterem, egy vizes játszótér és egy tanösvény is a része.

Míg a bemutatóteremben egyebek mellett az élményszerű ismeretszerzést támogató installációk, oktatási anyagok, valamint egy kis kémikus sarok és egy interaktív Balaton-makett kapott helyet, addig a vizes játszótéren a vizes szakma műtárgyait szemléltető játékokat és egy interaktív makettasztalt helyeztek el, továbbá a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvény, a „víz útja sétány” is várja az érdeklődőket.

A bemutatóteremtől kicsit távolabb eső Töreki tanösvényen 4 új állomáshelyet is kialakítottak, így a komplex élménypark később tanulmányi kirándulásoknak, iskolai programoknak is a helyszíne lehet.

A Vizek háza fejlesztés célja, hogy a Balaton vízgyűjtő területével, valamint a vízbázisvédelemmel, szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismereteket minél szélesebb közönséggel megismertesse, és elősegítse, hogy a felhasználók egyre környezettudatosabb, takarékosabb és felelősebb vízfelhasználókká váljanak.

A most átadott Vizek házát jelenleg csak iskolás csoportok látogathatják, az intézmény a széles közönség számára később megnyitja majd a kapuit.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!