Több száz jelmezes űzi el a telet Keszthelyen február 18-án, a városi karneválon

Huszonkettedik alkalommal rendezik meg Keszthely télűző farsangi rendezvényét, melyen többnyire a város és a környék lakói bújnak maskarába, de az ország távolabbi pontjairól is érkeztek már jelmezesek.

A térség egyik legkedveltebb és legvidámabb rendezvénye a télűző és tavaszköszöntő keszthelyi karnevál, amelyet a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete indított útjára több mint két évtizede.

Eddig már 24 csapat – egyéni, duó, de akár 70 fős társaság – regisztrált, ami 300 jelmezest jelent. De a korábbi évek tapasztalata alapján ez a szám jócskán megnő, hiszen sokan az utolsó pillanatokban jelentkeznek.

Célunk, hogy minél látványosabb és jó hangos legyen a városi karnevál – mondta Dévényiné Balogh Gyöngyi, az egyesület elnöke a CsodalatosBalaton.hu megkeresésére.

Dévényiné Balogh Gyöngyitől megtudtuk azt is, hogy a farsangi rendezvény a hagyományos menetrend szerint zajlik.

Február 18-án fél kettőtől gyülekeznek a Festetics-kastély város felőli főkapujánál a maskarások, és 14 órakor, a hercegi pár vezetésével indul a jelmezesek menete a Fő térre.

A nézelődőkkel zsúfolásig teli sétálóutcán, a Goldmark Művelődési Központ előtt megállnak a résztvevők, hogy a zsűri megszemlélhesse a jelmezeket. A főtérre érkezve, az ott felállított színpadon a maskarások rövid produkcióval mutatkoznak be, majd kiosztják a díjakat.

A jelmezesek bemutatkozása alatt, valamint a zsűri döntéséig a Fő téri rendezvénysátorba várják a gyermekeket és a család többi tagját, ahol a Varázshangok Játszóház biztosít programot. Idén is megvendégelik a szereplőket fánkkal, forró teával, zsíros kenyérrel.

Nem maradnak el a keszthelyi karnevál ikonikus maskarásai, mint az óriás sárkány, illetve a százlábú sem. A korábbi évekhez hasonlóan gólyalábasok, tánccsoport, fúvós együttes, valamint a Boombatucada teszi még élménydúsabbá a napot, de idén egy feldíszített, zenélő cabrió is a menet része lesz.

Néhány fontos információ:

  • A felvonulás idén is előzetes regisztrációhoz kötött, a keszthelyi Tourinform irodában lehet jelentkezni február 17-én estéig. A regisztráció során kapott sorszámnak fontos jelentősége van, ugyanis ez lesz a pozíciójuk a felvonulók között és a színpadi produkciók során is.
  • A felvonulókat legkésőbb 13.30-ig várják a Festetics Kastély bejáratánál
  • A színpadon maximum 2-3 perces műsorra lesz lehetőség a hidegre való tekintettel.
  • Fűtött sátorban gyermekprogramokkal várják a gyermekeket.
  • Minden regisztrált jelmezes ajándékot kap.
  • A felvonulókat a Fő téren forró ital, fánk, zsíros kenyér várja.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!