Több száz maskarás lepi el Keszthely belvárosát a városi karneválon

400 jelmezest várnak 2020. február 22-én a keszthelyi karneválra, melyet idén is a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete szervez.

Dévényiné Balogh Gyöngyi, az egyesület elnöke a CsodalatosBalaton.hu megkeresésére elmondta: a jubileumi rendezvény a hagyományos menetrend szerint zajlik, de újdonsággal is készülnek.

– A főtéren egy fedett, 200 négyzetméteres, fűthető sátrat állítunk fel, ahol interaktív foglalkozások, kézműves programok várják a gyermekeket. Bohóc szórakoztatja majd a kicsiket, illetve a város egyik iskolájának kozmetikus tanulói arcfestést, csillám-tetoválást készítenek a gyerekek kérésére – mesélte Dévényiné Balogh Gyöngyi.

A hercegi pár és a Balatoni Borbarát Hölgyek, fotó © Konsztantin Kasin

A két évtizedes múltra visszatekintő rendezvényen többnyire Keszthely és a környék lakói bújnak maskarába, de az ország távolabbi pontjairól is érkezett már regisztráció.

A  felvonulás 14 órakor indul a keszthelyi Festetics-kastély elől, élen a hercegi párral. A sétálóutcán haladva, a Goldmark Művelődési Központ előtt állnak meg a résztvevők, hogy a zsűri megszemlélje a jelmezeket, ugyanis ezeket díjazzák.

A jelmezesek menetét a Boombatucada együttes vezeti, fotó © Konsztantin Kasin

A főtéren a jelmezesek rövid színpadi produkcióval mutatkoznak be

Majd a sátorban várják az egész családot a programokra az eredményhirdetésig, melyen minden beöltözött díjat kap.

A jelmezesek bemutatkozása, fotó © Konsztantin Kasin

A gólyalábasok, akik állandó résztvevői a Keszthelyi karneválnak

fotó © Konsztantin Kasin

2020. február 21-ig a keszthelyi Tourinform irodában lehet jelentkezni a felvonulásra, illetve szombaton a helyszínen (Festetics-kastély) fél kettőig.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!