Több mint 40 ingyenes koncert a Balatonnál július közepétől

Július 11. és augusztus 4. között rendezik meg 2022-ben a nyolcadik Klassz a parton fesztivált, melyhez országosan 15 település csatlakozott.

Összesen 51 program, 42 szólista és 19 zenekar fellépése várja a fesztivál látogatóit, akik ingyenesen ismerkedhetnek meg a klasszikus zenével. 2022-ben négy külföldi művészt látnak vendégül: Gli Archi Ensemble szicíliai kamarazenekart, Nicolas Krauze francia karmestert, Peter Caelen holland zongoraművészt és Giuseppe Nova olasz fuvolaművészt.

Idén két új helyszínen, a fonyódi Panoráma Strandon és a balatonszemesi Páduai Szent Antal templomban is készülnek programokkal.

Minden évben megemlékeznek valamelyik híres magyar művészről, a tavalyi fesztivált Fischer Annie és Kocsis Zoltán zongoraművész emlékének szentelték. Ebben az évben Tatán, az Öreg-tó partján rendezendő programok kapcsolódnak a város által indított Fellner Jakab-emlékévhez. A 300 éve született építész, a késő barokk copf stílus egyik legkiválóbb magyarországi mestere volt, akinek több épülete áll a Tatán.

A Balaton több mint 10 településén negyvennél is több programot tartanak.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!