A Festetics-kastély kertjének tervezője lett Az év tájépítésze

Szabó Gábor nyerte el a hetedik alkalommal meghirdetett Az év tájépítésze díjat, a közönségszavazás győztese Tatai Zsombor, Az év junior tájépítépítésze pedig Patka Zsuzsa Kincső lett.

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft által alapított díj döntőjébe a huszonhat jelöltből öten – Czakó Márta; Doma-Tarcsányi Judit és Kuhn András (Gardenworks); Dömötör Tamás; Szabó Gábor és Tatai Zsombor – jutottak be, közülük a szakmai zsűri Szabó Gábor pályázatát értékelte a legmagasabbra – közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.

Szabó Gábor a budapesti Katona József Színházban csütörtök este vehette át a Semmelrock által felajánlott, egymillió forintos pénzjutalommal és a formatervezési díjak sorát elnyerő díjobjekttel járó szakmai elismerést.

Mint a közlemény felidézi, Szabó Gábor három, a magyar kertörökség szempontjából igazán jelentős műemléki rekonstrukciós munkával mutatkozott be: a dégi és a keszthelyi Festetics-kastély kertjével, illetve a Magyar Nemzeti Múzeum folyamatban lévő rekonstrukciójának tervével.

 

Az év tájépítésze díj jelöltjeinek munkái, valamint az öt junior pályázó Etyek központjára készült ötletpályázati anyaga két hétig megtekinthető a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

fotó © west-balaton

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!