Mit csináljunk a Balatonnál esős időben? Programok, látnivalók, nevezetességek

Amikor esős az idő, sokan gondolnak arra a Balaton környékén az ablakon kinézve, hogy a legjobb lenne ágyban maradni. De senki sem szeretné a magyar tengernél a szobában tölteni a régóta várt pihenés napjait.

Az alábbi bár tippel és javaslattal szeretnénk az olvasókat inspirálni, tehát elő a melegebb ruhákkal, és kalandra fel!

Utazás a múltba – várak és kastély a Balatonnál 

A régió kastélya, várai és várromjai mindenképpen megérnek egy látogatást, és esős időben is remek programot kínálnak. Sokat mesélnek a Balaton környékének történelméről. A régi falak, a nyikorgó parketta és a pazarul díszített falak lehetővé teszik, hogy felfedezzük az elmúlt idők szellemét. Merüljetek el a lovagok és hercegnők világába!

Már nem csak a hat állandó kiállítás pazar tárlatai, a kastély parkjának elbűvölő szépsége vonzza az érdeklődőket a keszthelyi Festetics-kastélyba. Szinte minden napra jut valami különlegesség.

Sümegen már nem csak az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje várja a látogatókat különböző programokkal, hanem egy  új középkori stílusú kézműves piac is.

A tanúhegyek ölelésében, a település fölé magasodó Szigligeti vár nem csak a Balaton-felvidék, hanem hazánk egyik legszebb fekvésű erődítménye. Bár még zajlanak a Szigligeti vár rekonstrukciós munkálatai, de 10 hónap után, 2020. június 20-án kinyíltak a Balaton várának kapui a látogatók előtt.

További várakat és várromokat itt találhattok.

Fedezzétek fel a csodákkal teli világot – Balaton környéki múzeumok és kiállítások

Sehol máshol nem lehet csodálni többet a múltbeli kultúrákról, a természeti csodákról és a régóta meghalt mesterek munkáiról, mint a múzeumokban. Használjátok a rossz időjárást múzeumi látogatásra. A Balaton környékén számos múzeumot találni, különféle témákkal.

Keszthelyen a Balatoni Múzeum átélheted a régi balatoni nyaralások hangulatát!. Fedezd fel a Balaton titkait a múzeumban, ahol több mint 700 négyzetméteren,  10.000 kiállítási tárggyal, interaktív játékokkal és meglepetésekkel várnak mindenkit.

Balatonföldváron a Hajózástörténeti Látogatóközpont nem csak egy kiállítással szórakoztatja az idelátogatókat, mivel 25 méteres magasságával a mintegy 40 méteres magasparton állva közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon mindkét irányba.

Ajánljuk figyelmetekbe EZT A LINKET, ahol települések szerint kereshettek az érdeklődéseteknek megfelelő múzeumot.

A klasszikus időtöltés rossz idő esetére – egy kellemes nap valamelyik termálfürdőben

A Balaton délnyugati végénél, az észak-déli irányban elnyúló dombhát nyugati völgyében található a már a rómaiak idejében is ismert Hévízi Gyógytó. Ám nem csak a gyógytóban lehet eltölteni a napot, a Festetics Fürdőház wellness és szaunavilága mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt szaunái, rituális szeánszai és nyugodt környezete révén.

Mit csináljunk gyerekekkel?

A gyerekek mindent szeretnek, ami állatokkal kapcsolatos, főleg, ha még arra is van lehetőség, hogy megsimogassák őket.

A Keszthelyen található 4,2 hektáros Festetics Imre Állatpark ritkaságszámba menő magyar állatfajokat, valamint különféle vadfajokat mutat be. Az állatpark területén található kisállat-simogató, homokozó és egy játszótér is.

A  keszthelyi Marcipán Múzeumban  az épület első felét a családias hangulatú cukrászda foglalja el, ahol saját készítésű torták, házias sütemények széles választéka várja a vendégeket. A cukrászdából nyílik a Marcipán Múzeum, egy állandó cukrászati kiállítás, ahol 50 négyzetméteren, 20 vitrinben mintegy 100 marcipánból készített díszmunka tekinthető meg.

Ha a gyerekek kifürödték magukat, próbáljuk ki Magyarország egyetlen hullámvasútját, és 50 méter magas ejtőtornyát a Zobori Élményparkban.

Megnézhetitek Balatonvilágoson Európa egyik legnagyobb LEGO kiállítását.

Valljuk be, a gyerekek gyakran elégedettek a legegyszerűbb dolgokkal is. Lehet, hogy nem is szükséges múzeumba vagy kalandparkba látogatni velük, elég egy kellemes erdei séta, vagy egy kirándulás a Kányavári-Szigetre, esetleg egy barangolás valamelyik hangulatos tanösvényen.

Ha szeretnétek meggyőződni arról, hogy milyen az idő azon a balatoni településen, ahova indultok, NÉZZÉTEK MEG ÉLŐ KAMERÁINKON! 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!