A hét minden napjára extra élményeket kínál a keszthelyi Festetics-kastély

Már nem csak a hat állandó kiállítás pazar tárlatai, a kastély parkjának elbűvölő szépsége vonzza az érdeklődőket a keszthelyi Festetics-kastélyba.

2020. július 13-tól ugyanis minden napra jut valami különlegesség, valami bizsergető élmény.

Hétfőnként eddig csak ritkán látogatható különleges helyszínekre is bekukkanthatunk az esti kastélylátogatás alkalmával. A 18 órakor kezdődő programon múzeumi belépőjeggyel vehetünk részt.

Három parki séta várja az érdeklődőket keddenként. 11 órától a madárparkot, illetve lakóit ismerhetjük meg szakmai vezető segítségével, sőt, közös etetésen is részt vehetünk. 13 órakor kezdődik a parki séta, délután 4-től pedig egy szokatlan tárlatvezetés, hiszen nem a kiállító termekben, hanem a parkban tudhatunk meg érdekességeket a kastélyról.

A szerdai kínálat: múltidéző kastélylátogatás élőzenével, komolyzenei koncerttel és fényjátékkal. A részvétel jegyvásárláshoz kötött.

A csütörtök a családoké! A családi napon kincskeresés, meseóra és gyereksarok várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Pénteken a lovak kapják a főszerepet: 15 órától lovas bemutatók, 10-től pedig postakocsis túrák várják az érdeklődőket.

A városi kultúrtörténeti sétákon, szombatonként igazi kuriózumokról, például Keszthely bűnös titkairól, a Festeticsek nyolc generációjának hétköznapjairól is hallhatunk, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen volt egy kéjutazás a Magyar Királyi Államvasutak szervezésében.

A hét zárásaként mi is lehetne tökéletesebb, mint a csodaszép Tükörteremben felcsendülő dallamokat élvezni, így vasárnap komolyzenei koncertek várják a múzeumi belépőjeggyel rendelkezőket.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!