Cars & Coffee: luxusautó parádé a Festetics-kastély parkjában

Harmadik alkalommal hívta össze Magyarországon a luxusautó tulajdonosokat a Cars and Coffee, hogy egy zártkörű rendezvény mellett a nagyközönségnek is bemutassák a különleges autókat

– Sokan úgy gondolják, hogy Magyarországon nincsenek luxusautók, pedig, ahogy most is látható, egyre többen boldog tulajdonosai ezeknek a lenyűgöző autóknak – mondta körbemutatva a kastélyparkban Bodrog Péter, a program főszervezője.

Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából, Lengyelországból,  Szlovéniából, Horvátországból, Ausztriából, Olaszországból, Németországból érkeztek a Ferrarik, BMW-k, Lamborghinik, Audik.

Péter a CsodalatosBalaton.hu portálnak elmesélte: céljuk az volt volt, hogy egy nagy családot hozzanak össze az autótulajdonosokból. A tavaly megtartott első, siófoki rendezvényen 80 autó, az őszi találkozón 78, az idei siófoki zártkörű  programhoz pedig több mint 100 luxusautó csatlakozott, melyekből 60 mutatkozott be Keszthelyen a Festetics-kastély parkjában.

– Ausztráliától Amerikán át több országban is szervez a Cars and Coffe találkozókat, és örülünk, hogy Magyarország is a színhelyek között van. A luxus sportautó találkozó Chiléből indult, s 45 ország 60 városában rendeztek meg eddig évente több alkalommal is találkozókat.

Idén még egy rendezvényt tartanak Budapesten, majd 2020-ban, a már ötödik magyarországi találkozón ismét Keszthelyen nézhetők meg az autócsodák.

Siófokról indultak a keszthelyi Festetics-kastélyba a luxusautók

A több száz érdeklődő sorfala között dübörgő hanggal érkeztek a kastélyparkba

Közelebbről is megtekinthették az érdeklődők az autócsodákat

A kiállított autók közül a kék Lamborghini …

… és ez a 200 milliós Ferrari 812 Superfast Mansory volt a legkülönlegesebb!

A 6,5 literes, szívó V12-es teljesítményét 830 lóerőre húzták, amely mellé 740 Nm csúcsnyomaték társul.

Már az “alap” 800 lovas Ferrari 812 Superfast is 2,9 másodperc alatt sprintel 100 km/órás sebességre, így valószínűleg a Mansory is hozza ezt a dinamizmust.

A 100 milliós Rolls-Royce Dawn

A Dawn motorházfedele alatt a Wraith kupéból származó 6,6 literes V12-es motort találjuk, amely 563 lóerős teljesítmény és 780 Nm nyomaték leadására képes. A 2560 kilogrammos tömege ellenére 4,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 250 km/óránál korlátozott a végsebessége.

A cikkben szereplő fotók 2019. május 12-én készültek Keszthelyen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
Cars & Coffee: luxusautó parádé a Festetics-kastély parkjában
Article Name
Cars & Coffee: luxusautó parádé a Festetics-kastély parkjában
Description
Több mint 3 milliárd forint volt az összértéke azoknak a luxusautóknak, melyeket 2019. május 12-én, a keszthelyi Festetics-kastély parkjában csodálhatták meg az érdeklődők.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!