Máté Bence díjnyertes fotói a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

Több mint félmillióan tekintették meg eddig Máté Bence természetfotós szabadtéri kiállítását, amely az országos turné ötödik állomásaként Keszthelyre érkezett

A tizenöt megvilágított tablópárra 623 fotót válogatott össze Máté Bence az elmúlt húsz év képeiből. 70 ezer LED világítja meg hátulról a paravánok 333 négyzetméternyi felületét.

A lenyűgöző fényképeket, melyeknek mintegy felé Magyarországon, a többit nagyrészt Kenyában kapta lencsevégre Bence, tematikájuk és színviláguk szerint csoportosították.

További fotók Máté Bence keszthelyi kiállításáról ITT!

A kiállítás amellett, hogy szemet gyönyörködtető, felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. Ezen kívül sok érdekes információt is olvashatunk a paravánokon, valamint a QR-kódot beolvasva ingyenesen letölthetjük telefonunkra háttérképként is a fényképet.

A kiállítás-turnéval egyidőben indult Máté Bence ötlete alapján a fajbook oldal, amely arra ösztönözni a fiatalokat, hogy ne csak a megszokott aktivitásokra használják a telefonjukat, hanem a Magyarországon élő állatok fotózásával versenyezni tudjanak. Nem a fotók minősége számít, csak az, hogy felismerhető legyen rajta az állat és minél többet gyűjtsenek össze.

A paravánokon, a poszterek közé beépített kis számítógép vezérli a fényerőt. Ha a mozgásérzékelő látogatót érzékel, akkor teljes kapacitásra kapcsol a led-es világítás, ha senki sincs a közelben a fényerő visszacsökken 30 %-osra.

A teljes installáció súlya több mint 23 tonna

Érdemes a napnyugta utáni kék órában megtekinteni a szabadtéri tárlatot. Ilyenkor a hátulról megvilágított fotók, mint hatalmas diaképek, életre kelnek.

 

Keszthelyen, a Festetics-kastély parkjában  hosszabbított nyitvatartással, 23 óráig tekinthetők meg a természetfotókból álló tárlat.

Máté Bence számtalan nemzetközi természetfotós díj mellett elsőként nyerte el az Év Ifjú Természetfotósa, majd felnőtt kategóriában a szakma Oscar-díjaként is számon tartott Az év természetfotósa (Wildlife Photographer of the Year) címet.


A cikkben szereplő fotók 2019. július 17-én készültek Keszthelyen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
Article Name
Máté Bence díjnyertes fotói a keszthelyi Festetics-kastély parkjában
Description
Újabb pazar kiállítással bővült a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum kínálata: 2019. augusztus 5-ig Máté Bence lenyűgöző természetfotóira csodálhatjuk meg.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!