Március 15-i ünnepi és családi programok a Balatonnál 2024-ben

A nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén, március 15. és 17. között, több okból is érdemes a Balatonhoz látogatni.

Március 15-e különleges nap a magyar történelemben, amely a nemzeti önazonosság, a szabadság és az egyenlőség ünneplését jelenti.

Ez a nap a 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetét jelöli, amely kiemelkedő eseménye volt Magyarország küzdelmének az osztrák Habsburg uralom és az elnyomás ellen.

Március 15-e alkalmából számos balatoni településen rendeznek megemlékezéseket és ünnepi programokat, akár több napos rendezvénysorozatot. Az idei év első hosszú hétvégéjén az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezünk, de ünnepelhetjük a tavasz megérkezését is. Ez az időszak tökéletes lehet a friss levegőn történő sétákhoz, kerékpározáshoz vagy akár a Balaton körüli túraútvonalak felfedezéséhez. A mérsékeltebb hőmérséklet és a kevésbé zsúfolt partok ideálisak a természet és a csend élvezetéhez.

Összességében, március 15-én a Balatonhoz látogatni egyedülálló lehetőséget nyújt a magyar kultúra, a történelem és a természet szépségeinek felfedezésére egy kevésbé zsúfolt, nyugodt környezetben.

Ehhez kínálunk – a teljesség igénye nélkül – programokat:

Jegyvásárlás

Ünnepi megemlékezések:

Ne felejtse:

  • Az állami ünnepnapokon – mint március 15. – egy sor állami múzeum állandó és saját szervezésű időszaki kiállítása ingyenesen látogatható a 194/2000-es számú kormányrendeletének 2011. évi módosítása alapján. Erről, és a tájékoztató jellegű nyitvatartásról érdemes az intézmények honlapján tájékozódni.
  • Március 15-től már sűrűbben járnak a kompok is a Balatonon: Szántódrévből 7 és 19 óra között, Tihanyrévből 7.15 és 19.15 óra között 30 percenként közlekednek kompjáratok.
  • Keresse fel a balatoni kilátókat is.

Jegyvásárlás

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!