Már bontják Balatonfüred szégyenfoltját, a 4 hektáros görög falut

A görög faluként emlegetett “szellemváros” helyén a tervek szerint közpark és lakóépületek létesülnek.

Az építészetileg vállalhatatlan, funkcióját vesztett, az utóbbi években szezonális bulihelyként működő épületegyüttes teljes felszámolása várhatóan a tavasz végéig befejeződik.

Ahogy arról a CsodalatosBalaton.hu is beszámolt, az önkormányzat részben adás-vétel, részben kisajátítás útján, több éves tárgyalások után, megszerezte a közel négyhektáros terület valamennyi tulajdonrészét, egyedüli tulajdonossá vált, így elkezdődhetett a tájidegen terület rendezése.

A cél, hogy egy nagy léptékű közhasználatú park jöjjön létre az ingatlanon. A helyi szabályozási terv szerint a 4 hektáros területen csak 10 százalékos a beépíthetőség. A teljes terület felén közparkot kell létesíteni, de a fennmaradó rész felén is zöldfelületet kell biztosítani a kisvárosias besorolásnak megfelelően.

Így néz ki a teljes lebontás előtt a szellemvárossá vált ingatlan.

1993-ban kezdődött a görög falu építése, amit hosszú évekig nem sikerült befejezni. Az eredeti funkció hamar megbukott, de az új üzemeltetők érkezése sem hozott igazi változást. A faluból Annagora Park majd Sundance Park lett, később SunCity néven futott. Évek óta napirenden volt a komplexum felszámolása – írta közleményében az önkormányzat.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!