A süllő-imádók biztosan számolják már a napokat, hogy ismét megnyíljon a szigligeti Süllőfesztivál képzeletbeli kapuja.
Magyarországon a legértékesebb és legkeresettebb halak egyike a süllő, melynek ízletes, száraz, fehér húsa igazi gasztronómiai élvezet. Az elkészítését sem kell túlgondolni, akár mondhatjuk, hogy a legegyszerűbb mód a legtökéletesebb, hiszen a fenséges halhúst vétek bármilyen más karakteres ízzel elnyomni.
Szigligeten, az évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendő Süllőfesztiválon számos elkészítési módját megismerhetjük, no és meg is kóstolhatjuk a balatoni süllőnek. Két napon át dúskálhatunk az élvezetekben, legyen szó halételekről, vagy egyéb más finomságokról, és természetesen borokról.
A halsütödék közötti séta is szórakoztató, de a szervezők nem bíznak semmit a véletlenre: mindkét nap színvonalas programok, koncertek és nagyszabású kirakodóvásár segíti a teljes kikapcsolódást.
A fesztiválra akár hajóval is érkezhetünk a BAHART jóvoltából Fonyódról vagy Badacsonyból, de ha a szárazföldön közelítjük meg a Süllőfesztivált, akkor sem maradunk le egy kis balatoni ringatózásról, ugyanis sétahajók indulnak mindkét nap.
Tavaly szerkesztőségünk megízlelte a kínálatot, beszámolónk alább olvasható.