Január 26-án este rózsaszínben látjuk a Balatont a Giro útvonalán 

A Giro harmadik, s egyben az utolsó magyarországi szakasza május 8-án, vasárnap indul Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny.

A 105. Giro d’Italia a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá.

Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a bringások a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasza május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után utaznak Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt, amely május 29-én ér véget.

100 nappal a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny Nagy Rajtja (Grande Partenza) előtt, a hagyományokhoz híven, díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok. Így lesz ez több balatoni településen is január 26-án.

Balatonakali

Balatonfüred

Balatonudvari

Cserszegtomaj

Hévíz

Keszthely

Tihany

Zalakaros

Zánka

A 2022-es Giro d’ Italia magyarországi útvonaláról és az időpontokról bővebb információt a BRINGAZAS.HU portálon olvashatsz!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!