A Giro útvonalán rózsaszín díszkivilágítást kapnak a Balaton látnivalói január 30-án

Magyarországon rendezik meg a 103. Giro d’Italia első három szakaszát 2020. május 9-11-én, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny.

A verseny magyarországi szakaszának első etapja május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz. A második, 193 kilométeres etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol május 10-én Komárom-Esztergom irányába, áthalad Pannonhalmán és Győrben ér véget. A harmadik szakasz Székesfehérvárról indul, majd végig halad a Balaton-felvidéken, Hévíz érintésével Zalakaroson át Nagykanizsán fejeződik be.

A 2020-as Giro d’ Italia magyarországi útvonaláról és az időpontokról bővebb információt a BRINGAZAS.HU portálon olvashatsz!

100 nappal a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny Nagy Rajtja (Grande Partenza) előtt, a hagyományokhoz híven, díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok. Így lesz ez több balatoni településen is.

Nézzük hát, hogy hol láthatjuk rózsaszínben a világot:

Balatonfűzfő

Balatonalmádi

Veszprém

Balatonfüred

Tihany

Szigliget

Keszthely

Hévíz

Zalakaros

Miért a rózsaszín a Giro hivatalos színe?

Az első Giro d’Italia kerékpáros körversenyt 1909-ben rendezték meg a La Gazzetta dello Sport sportújság szervezésében. Az újság egyik érdekessége, hogy lapjai rózsaszínűek. Innen ered, hogy az összetett verseny élén álló versenyző a Maglia rosát, a rózsaszínű trikót viseli, melyre először 1931-ben volt példa.

Nézd a Balatont ÉLŐben webkameráinkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!