Itt a nyár, vár a Balaton – hív Zamárdi

A Balaton idén igazi reneszánszát éli. Sokak számára a Balaton ma is, vagy ma egyre inkább maga a Riviéra.

A nyár és a Balaton, a gumimatrac és a lángos, a naptej illata és a strandzsivaj, a vizes törölközők, az összegyűjtött kagylók és szúnyogcsípések, a napégés, a fagyizás, a lustálkodás és kirándulások, esti fröccsözések, tücsökzene és keszeg vacsorák, mind-mind megelevenednek bennünk – akár életre is kelthetjük őket.

Vannak, akik az északi partra esküsznek, és vannak, akik a délire – merre érdemes hát indulni?

A festői északi part a bazaltorgonákkal tarkított izgalmas túraútvonalaival, megszámlálhatatlan kilátóival, a magasból elénk táruló lélegzetelállító kilátással, a lenyűgöző várromokkal, a hegyoldalakon magasra felkúszó szőlőhegyek szemrevaló pincéivel az aktív nyaralás szerelmeseinek kedvelt célpontja.

De a laposabb déli part sem marad el élményfaktorok terén a túlparthoz képest, hiszen honnan gyönyörködhetnénk jobban a szemünk elé táruló jellegzetes hegyek látványában, mint innen. Az autópályán vagy vasúton is gyorsan elérhető déli parton nem csak a kedvelt bulifőváros, Siófok található, hanem a magyar tenger legjobb strandjai is. A lassan mélyülő sekély és könnyen felmelegedő vízben sokhelyütt sok száz méterre biztonságosan begyalogolhatunk a tóba úgy, hogy derékig ér. Nem csoda hát, ha a családbarát üdülőhelyeknek itt se szeri, se száma. Igazi fürdőparadicsom ez, ahol minden adott a felejthetetlen családi nyaraláshoz. De nem csak a strandolás szerelmesei keresik fel előszeretettel a déli partszakaszt, az egyre népszerűbb vízi extrém
sportok kedvelői is szerves részét képezik szörfjeikkel, SUP deszkáikkal és színes kite-surf ernyőikkel a szemet gyönyörködtető balatoni strandpanorámának.

Ki ne akarna hát egy kellemes, teraszos szobában ébredni a zöldben, két percnyi sétára a Balaton parttól?

A hangulatos, családias Hotel Platán saját zárt, árnyas udvarral, kinti medencével és ingyenes, zárt parkolóval várja a feltöltődni vágyókat Zamárdiban. Nem csak a Balaton szíve található itt, de nem véletlenül húzza ide mindazokat a szíve, akiknek a nyár maga a Balaton, és a legszebb helyet keresik nyaralásukhoz. Ideális választás lehet mindazoknak ez a kedves kis hotel, akik a közeli strand nyüzsgését szeretnék kicsit egy csendes, hangulatos kertben, a saját teraszukon kávézva vagy a kerti nyugágyakban kipihenni.

Reggeli az árban, így egy átlubickolt, átkirándult nap vagy átbulizott éjszaka után nem kell pékségbe vagy boltba szaladni, hogy kellemesen és kényelmesen indulhasson az új nap, amely rengeteg újabb élményt tartogat.

Akár az északi partra is egyszerű átruccanni a szomszédos szántódi révből, és felfedező túrára indulni a Tihanyi félszigeten, amely páratlan természeti csodákat, gejzír- és levendulamezőket, barlanglakásokat, kilátókat és meseszép túraútvonalakat tartogat.

A szálloda azonban bérelhető kerékpárokat is biztosít a környék felfedezéséhez, amelyekkel akár a Balatont teljesen megkerülő, jól kitáblázott bicikliút vérkeringésébe is hosszabb-rövidebb távon be lehet kapcsolódni.

Utána ha jól esne egy masszázs vagy egy kis biliárdozás, vagy akár egy csobbanás a kerti medencében, a Hotel Platánba jó érzés hazaérkezni. A kellemes és biztonságos feltöltődés itt garantált – ideális választás kisgyermekes családoknak és kutyával érkezőknek is.

És aki már szinte érzi az álmos nyári reggelek jellegzetes balatoni hangulatát, szinte hallja a strandra indulók utcazaját, az autó kerekéről is az színes úszógumik jutnak csak eszébe, és alig várja, hogy csomagolhasson, és végre a teraszon vizes strandholmikat teregessen, az ne is habozzon sokat: érdemes már most nosztalgiázás helyett akcióba lendülni és leegyeztetni a szálláshelyeket, hiszen idén, a hosszas korlátozások után bizonyára még többen vágynak majd ingerekben, színekben, illatokban, élményekben gazdag nyaralásra. És nekünk mégiscsak a Balaton a Riviéra…

Foglalja le szállását még ma a Hotel Platánba – Zamárdi várja Önt!

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!