Elragadó panoráma a zalaköveskúti Teréz anya kilátóból

Zalaköveskút, ahol a 2018-as adatok szerint 28-an élnek, idilli területen fekszik.

2012-ben adták át a település határában, a 270 méter magas dombra épített 12 méteres kilátót, melyet Teréz anyáról neveztek el.

Az élet himnuszában Teréz anya azt írta: Az élet szép – csodáld meg! S valóban: aki körbetekint a zalaköveskúti kilátóból, megtelik a lelke szépséggel és élet-igenléssel.

Az egyedülálló gyógytó városából, Hévízről Nemesbükön keresztül érkeztünk Zalaköveskútra, s a falu szélén már meg is pillantottuk a kilátót, ahova egy murvás letérő vezet, így a lelátó közvetlen közelében lehet parkolni.

Mi tovább szerettük volna élvezni azt a pazar látványt, melyet a település nyújt, így a faluban parkoltunk és hegyen-völgyön, erdőn-mezőn sétálva értük el a kilátót.

Kitáblázott túraösvény nincs, de egyértelmű út vezet a Teréz anya kilátóhoz.

A Teréz anya kilátó egy magasleshez hasonlít, fából készült, teljesen beleillik a környezetbe.

Ha az időjárás engedi nagy távolságokba kémlelhetünk a felső szintről, az egész Zalai-dombság, a Kovácsi-hegy, a Tátika és Rezi, valamint a sümegi vár, és a zalaszántói Sztúpa is látható.

A fák mögött a Balaton egy pici szelete is előbukkan.

Háttérben a Kovácsi-hegy, s a tetején fehéredő “pötty” a zalaszántói Sztúpa.

A kilátó felső szintje minden irányba kivételes látványt enged.

További balatoni kilátókról ITT olvashatsz!


A cikkben szereplő fotók 2019. március 12-én készültek Zalaköveskúton, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni csak a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
Elragadó panoráma a zalaköveskúti Teréz anya kilátóból
Article Name
Elragadó panoráma a zalaköveskúti Teréz anya kilátóból
Description
Teréz anya kilátó Zalaköveskút – A Hévíztől néhány kilométerre fekvő Zalaköveskút nem csak arról híres, hogy egyike a legkisebb településeknek, hanem 12 méter magas kilátójáról is.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!