Balatonvilágoson nézhetjük meg Európa egyik legnagyobb LEGO kiállítását

Harry Potter teremmel, nagyobb és gazdagabb Star Wars bemutatóhellyel, forgó világítótoronnyal, mozgó LEGO építményekkel és LEGO tematikájú szabadulószobával bővült Európa egyik legnagyobb LEGO kiállítása Balatonvilágoson.

Az ámulatba ejtő, közel 20 millió kis kockákból épített különlegességek 400 négyzetméteren és két szinten várják az érdeklődőket a Balaton LEGO kiállításon.

Talán nincs is köztünk olyan, aki ne szórta volna tele a gyerekszobáját színes műanyag lego kockákkal, hogy aztán itt-ott rálépjen egy-egy elkallódott elemre, ha nem vigyázott az építményeire.

A balatonvilágosi kiállítás kicsiket és nagyokat is elkápráztat nyüzsgő, élettel teli LEGO univerzumával, ahol minden és mindenki a helyén van. Mint egy pillanatfelvétel a kultikus műanyag kockavilágból, amit többször körbejárva is újabb és újabb dolgokat fedezhet fel az ember.

A kiállítás története egy kis zöld LEGO kamionnal indult – majd 14 év lelkes gyűjtés és szenvedélyes legózás után három teherautó kellett végül, hogy a kinőtt szobából, majd kinőtt lakásból a balatoni kiállításra kerüljön.

Az utcákon zajlik az élet: építkeznek, moziba mennek, van traffipax, jön a pizzafutár, akcióban vannak a Bosszúállók, búvárok merülnek cápák közt hajóroncsokhoz, utasok érkeznek a reptérre, turisták élvezik a kilátást az Eiffel toronyból, de van itt vidámpark, versenypálya, kikötő és sok minden más is. „Nézd, ott jön Bozont és Scooby Doo!” – kiabálják izgatottan a gyerekek, de te majd két Batmant találsz hirtelen, és felfedezed, hogy ez az a város, ahol a Szellemirtók ikonikus piros háza is áll, ahol épp gonosz túlvilági erők ellen küzdenek a tetőn. Paparazzi hajlammal rendelkezők lencsevégre kaphatják akár Harry Pottert is, ahogy épp egy yachton lazul.

Az idei év újdonsága, hogy a Nagyterem terepasztalán – egy gomb megnyomásával – a vendégek mozgásba hozhatják a vonatokat, a vidámpark egyes elemeit, vagy épp a szélturbinát.

LEGO tematikájú szabadulószoba

A látogatók egy LEGO építőmester szobájából indulva titkos kódok, rejtett üzenetek, izgalmas megoldások révén találhatják meg az eltűnt LEGO elemeket. Nem csak a terepasztalon “futhatunk össze”  hírességekkel

A recepció falán Mickey és Minnie Mouse, Marilyn Monroe, Elvis Presley, Ariana Grande legóból kirakott képe néz le ránk, de látható a híres Rolling Stones-nyelv, ahogy a Beatles tagok is. Vincent Van Gogh 1889 júniusában alkotott Csillagos éj festménye pedig három dimenzióban tárul a látogatók elé.

A tematikus terekben igazi ritkaságok és érdekességek késztetnek elidőzni, amelyekről a gyűjtő maga is szívesen mesél. A vonatok közt nem csak olyan darabok vannak, amik attól egyediek, hogy egyetlen egy létezik belőlük, hanem például egy filmes vonatkozású gőzösről Johnny Depp aprócska mása néz vissza ránk. Itt van Marty McFly, Doki és a DeLorean vagy James Bond járgánya is, ám az emeltre érve minden eddigi ámulat tovább fokozható.

A Star Wars rajongók szíve itt biztosan hangosabban ver majd

A tavalyinál nagyobb termet kapott a tematikus Star Wars-kiállítás

A Csillagrombolón, a Millennium Falconon kívül megannyi Star Wars figura, valamint egy forgó – így minden oldalról megtekinthető – Halálcsillag és a Birodalmi Lépegető is ámulatba ejti a látogatókat, akik biztosan nem láttak még legóból megépítve ennyi Star Wars elemet. Már csak azért sem, mert az egyik Ezeréves Sólyom limitált, dedikált papírokkal rendelkező, számozott darab.

Bepillanthatunk a Jurassic Parkba, híres futballstadionokba, és valódi interaktív érdekességek is vannak. Van itt 1960-as évekből származó eredeti LEGO játék klasszikus fadobozban, amely attól érdekes, hogy kompatibilis minden mai darabbal, és a LEGO „szülőháza” is itt van – kevésbé meglepő módon Legóból. Vissza a jövőbe, vissza a múltba, ki a világűrbe, kalózok tengerére, akár az indiai Tádzs Mahalba és sok más LEGO világba kaphat bepillantást, aki ellátogat a balatonvilágosi LEGO kiállításra.

A kiállítás az Aligai úton található, a helységtábla és az autópálya le- illetve felhajtó között, fényreklám és molinó segíti a tájékozódást.

A mintegy 2 évig tervezett és folyamatosan bővülő tárlat szerda kivételével – 10 és 18 óra között tart nyitva. Két éves korig ingyenes, a gyermekek 2000, a felnőttek 2500  forintos belépő ellenében látogathatják. Ingyenes parkolással, klimatizált helyiségekkel és szelfifallal várják az érdeklődőket. JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

Kicsi, nagy és örök gyerekeknek igazi élmény ez a LEGO kiállítás, amelytől mindenkiben felizzik majd egyfajta melankolikus nosztalgia, hiszen a Toy Story óta tudjuk: a nem használt játékok nem csak asztmásak lesznek a portól, hanem depressziósak is. Persze ez nem így van, de ebben a nyüzsgő kis kockavilágban egykor nagy becsben álló, majd elkallódott saját kicsi emberkéink is milyen fantasztikusan éreznék magukat.

Jegyvásárlás és elérhetőség:

  • Budapest felől a Balatonvilágosi kihajtón kell letérni a 71-es út irányába. A 71-es út kereszteződésében egyenesen kell Balatonvilágos / Balatonaliga felé tovább menni, és kb. 100 méter múlva balra található meg a kiállítás épülete.
  • A JEGYVASARLAS.HU a Balaton LEGO kiállítás kizárólagos jegyértékesítő partnere.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!