9 múzeum ingyenesen látogatható a Balatonnál március 15-én

A kultúráért felelős miniszter engedélyével rendelkező muzeális intézmények a nemzeti ünnepeken, azaz március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án díjtalanul látogathatók.

A Balaton mentén is több múzeum várja ingyenes belépési lehetőséggel az érdeklődőket, ezek között válogattunk a teljesség igénye nélkül.

Keszthely

A Balatoni Múzeum nemcsak térítésmentesen látogatható, hanem családi programok is várják az érdeklődőket. Lesz fegyvermustra és kézműves foglalkozások, sőt, Kossuth Lajos pisztolyát is kezünkbe vehetjük 2020. március 15-én.

A Helikon Kastélymúzeum mind a hat állandó kiállítását (Kastély, Amazon Ház, Pálmaház, Hintókiállítás, Vadászati és Modellvasút kiállítás) ingyenesen nézhetjük meg.

Várhelyek –  fejedelmek a magyar történelemben címmel játékos vetélkedőt rendeznek a Történelmi Panoptikumban, amely ingyenesen látogatható március 15-én.

Tihany

A Kogart Tihany falaira idén télen is egy gyűjteményi válogatás került kortárs képzőművészek alkotásaiból, melyeket térítésmentesen tekinthetünk meg.

Balatonszárszó

József Attila életének utolsó időszakát idézi fel, és abból visszatekintve állít emléket a 115 évvel ezelőtt született költőnek a balatonszárszói kiállítás.

Balatonfüred

A Vaszary Galériában egy új tárlat, a kortárs magyar képzőművészet tíz, úgymond legjobb alkotójának kiállítása is térítésmentesen várja a látogatókat március 15-én.

A közlekedés, a gyógyfürdő-fürdőkultúra, az Anna-bál és a színházi élet vonatkozásában ismerkedhetjük meg Balatonfüred reformkori történetét a Helytörténeti Gyűjtemény kiállításain, melyek ingyenesen tekinthetők meg a nemzeti ünnepünkön.

A Kisfaludy Galéria nemcsak belépőjegy nélkül látogatható március 15-én, hanem 10 órától foglalkozás várja az érdeklődőket, ahol kokárdákat, illetve zászlót készíthetnek.

A Balaton és a vitorlázás történetébe, titkaiba leshetünk be a Vitorlázeumba, amely március 15-én ingyenesen látogatható.

NÉZD ÉLŐBEN KAMERÁINKON A  BALATONT

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!