8 gyógyító ösvény a Balatonnál

A Balaton menti ösvényeken sétálva nemcsak a testünket, de lelkünket is kényeztetjük a pazar látvánnyal.

Kilépni a hétköznapok mókuskerekéből, elvonulva csak magunkra és a lenyűgöző környezetre figyelni igazi öngyógyító folyamat, próbáljátok ki!

Berki tanösvény

A kevesebb mint 3 kilométeres tanösvény a Hévíz-patak mentén haladva mutatja be a Hévízi-tavat körbeölelő láprét és a berek értékes és ritka természeti kincset.

Boroszlán tanösvény

A Bél Mátyás-kilátót is útba ejtjük a Boroszlán Tanösvényen túrázva, amely Balatongyörökről, a Bélapi Pihenőtől indul.

Medvehagyma tanösvény

Tizenöt állomáson keresztül tárja fel a környék nevezetességeit, szépségeit a Vállusról induló tanösvény, mely elhalad a Láz-tetői kilátó mellett is.

Tátorján tanösvény

Balatonkenese központjából vezet föl a tanösvény a Tátorján élőhelyéhez, a Soós-hegyre. Első állomása a Magas-part oldalába vájt barlangok, a Tatárlikak.

Pele apó ösvénye

A 38 állomásból álló tanösvény Balatongyörök és Balatonederics között az erdei élőhelyek természeti értékeit mutatja be. Akár a balatongyöröki Szépkilátótól is csatlakozhatunk a túraútra.

Vörös homokkő tanösvény

Balatonalmádi tetejét, az Óvári-messzelátót is érinti a  Vörös homokkő tanösvény, melynek vonalán a város legtöbb nevezetességeivel is találkozhatunk.

Kamon-kő tanösvény

A 9 állomást érintő tanösvényen a táj természeti adottságait és értékeit, valamint Szigliget kultúrtörténeti emlékeit, látnivalót  is megismerhetjük, többek között a Szentháromság kápolnát.

Búbos Vöcsök tanösvény

A vadregényes Kányavári-szigetet – amely az egyetlen olyan terület a Kis-Balaton térségében, amely szabadon látogatható – járhatjuk be a mintegy két kilométeres tanösvényen.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!