7 balatoni helyszín, ahonnan álomszép a naplemente

Valljuk be őszintén: a horizont alá bukó Nap képe mindig, mindenhol csodával tölt el bennünket, de mindezt többszörösére fokozhatjuk a Balatonnál.

Lencsevégre kaptuk már, ahogy vörösre, vagy épp aranyra festik az eget az utolsó napsugarak, de olyan pillanatokat is átélhettünk, ahogy a komor viharfelhők között int búcsút a lenyugvó Nap.

Ezek között válogattunk, és mutatjuk be nektek a CsodalatosBalaton.hu szerkesztőségének kedvenc naplementés helyszíneit.

Alsóörs

A Balatoni Riviérának is nevezett, Balatonalmáditól Badacsonyig elterülő partszakasz gyöngyszeme Alsóörs. A228 méter magas Somlyó-hegyen emelkedő 17,5 méter magas kilátóból nézve igazi kincs a napnyugta.

Badacsony

A Balaton-felvidék tanúhegyei, a méltóságteljes Badacsony látványa már önmagában lenyűgöző, s mindez naplementekor varázslatos.

Balatonboglár

Örökre szóló élményt nyújt a Gömbkilátóból elénk táruló balatoni panoráma, s a tanúhegyek mögé bukó izzó Nap.

Hegyestű

A Káli-medence kapujának őrzője a Zánka és Monoszló között 337 méterre magasodó Hegyestű. Bazaltkúpjának tetején lévő kilátóból csodálatos Balaton-felvidéki panorámában gyönyörködhetünk, amelyet tovább fokoz a napnyugta.

Kőröshegy

Vitathatatlanul egyedülálló mérnöki alkotás a kőröshegyi Völgyhíd, melyet misztikussá varázsol a Nap búcsúja.

Tihany

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, látványos táj és természeti adottságokban bővelkedő község a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten. Az apátság tornyai között eltűnő napkorong látványa pedig ámulatba ejtő.

Zalaszántó

A zalaszántói Sztúpa építését egy szertartás előzte meg, melyen a Föld lelkét keresték, s így jelölték ki pontos helyét. Lélekemelő helyszín, nem csak napnyugtakor.

Nézd ÉLŐben a balatoni naplementét webkameráinkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!