420 forintos, egész napra érvényes vonatjeggyel utazhatnak a kerékpárosok a Balatonra

A Balaton változatlanul a kerékpárosok legkedveltebb célpontja.

A MÁV-START a kerékpáros utasok igényeit felismerve az elmúlt években jelentős lépéseket tett kerékpárszállítási szolgáltatások fejlesztésére, ezzel is segítve a szabadidő aktív eltöltését és az egészségtudatos életmód ösztönzését. Ennek sikere jól látható, 2021-ben minden korábbinál több, közel 700 ezer kerékpárjegyet váltottak az utasok a járatokra.

A Balaton változatlanul a kerékpárosok legkedveltebb célpontja. Az északi parton közlekedő tapolcai sebesvonatokban már az áprilisi hétvégéken is nagy kapacitású kerékpárszállító kocsi közlekedik, nyáron pedig számos szerelvényben biztosított kiemelt kerékpáros kapacitás.

Magyarország három legnagyobb tavához, a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz az ország bármely vasútállomásáról, egész napra érvényes, távolságtól függetlenül egységesen 420 forintért megváltható kerékpáros túrajeggyel lehet könnyen eljutni, ami automatából váltva 5 százalékos, online vagy applikációból vásárolva pedig 10 százalékos kedvezménnyel érhető el. A Fertő tavi túrajegy például egészen Sopronig, sőt az Ausztria területén lévő Pomogyig is érvényes, de a Tisza-tavi túrajegy is érvényes a Hortobágyra történő kerékpárszállításhoz is.

A START Klub kártyacsalád tulajdonosai szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják bringájukat bármely belföldi viszonylatban, a havibérletes utasok pedig hétvégente a bérlet érvényességi területén. A Magyar Kerékpárosklub tagjai részére 25 százalék kedvezmény jár bringajegy árából. Egyre több nemzetközi vonaton is lehetővé válik a kerékpárszállítás, többek közt Ausztria, Szlovénia, Erdély és a Felvidék felé.

További információk és részletek a BRINGAZAS.HU oldalon olvashatók.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!