15 balatoni település adventi programjai

Az év legmeghittebb időszaka advent és karácsony.

Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. 2018-ban az első adventi vasárnap december 2-án lesz.

A karácsony az egyik legnagyobb keresztény ünnep, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Sok nem keresztény ember is ünnepli világszerte az emberi szeretet ünnepeként.

A Balatoni települések többsége szervez adventi programokat, ezek közül ajánlunk, a teljesség igénye nélkül, néhányat.

Summary
15 balatoni település adventi programjai
Article Name
15 balatoni település adventi programjai
Description
A Balaton számos településen rendeznek programokat advent jegyében. Az ünnepélyes gyertyagyújtásokon kívül vásárok, koncertek, szórakoztató rendezvények várják az érdeklődőket.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo
1

Balatonkenese

2018. december 1-jétől várják különböző családi programokra, szívhez szóló gyertyagyújtó ünnepségekre a Balatonkenesén tartózkodókat egészen december 21-ig.

2

Siófok

Siófok főterén december 23-ig forralt bor és kürtős kalácsos illat kering majd, s a hétvégéken jobbnál jobb előadók teszik még boldogabbá ezt az adventi időszakot  a híres Aranycsengő adventi vásáron.

3

Balatonlelle

2018. december 1-2. között ismét megrendezik Balatonlellén a Karácsonyi Vásárt, ahol a téli finomságokon túl Mikulás-várás, és sportprogramok is felejthetetlenné teszik az adventi hétvégét.

4

Fonyód

December 2-tól 23-ig rendeznek adventi programokat Fonyódon. Több helyszín is otthont ad a rendezvényeknek.

5

Keszthely

Hatalmas adventi koszorúval és egész decembert átívelő rendezvénysorozattal készült Keszthely a karácsonyvárás idejére. A városi rendezvényeken kívül a Festetics-kastélyban is több pazar koncert várja a dallamok szerelmeseit.

6

Hévíz

Négy hétvége, koncertek sokasága, családi programok, s mindent jót felvonultató karácsonyi vásár Hévíz ajánlata adventre.

7

Gyenesdiás

Pattogó tűz, messze illatozó sült gesztenye, testet melegítő forralt bor. Ugye, kihagyhatatlan program lesz a gyenesdiási Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár? És ez csak egy az adventi rendezvénysorozat eseményeiből.

8

Vonyarcvashegy

A vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár épülete, illetve annak udvara karácsonyi hangulatban, színes programokkal várja a településen tartózkodókat mind a négy adventi hétvégén.

9

Balatongyörök

Ismét ünnepi fénybe borul Balatongyörök dísztere. A levegőben fahéj, forralt bor és sült gesztenye illata keveredik, a tömegben pirospozsgás gyermeki arcok és kíváncsi tekintetek a Mikulás érkezését lesik. Vidáman csilingel a karácsonyi kisvonat, szeretettel készült kézműves portékák és finomságok, adventi dallamok és gyertyagyújtás idézik az ünnep hangulatát.

10

Szigliget

Különleges hagyománnyal ünneplik a karácsonyt Szigligeten, mégpedig karácsonyfa állítással a Balatonba.

11

Badacsony

Forralt bor főzőverseny, kézműves és családi programok, és gasztronómiai kalandozások is szerepelnek a badacsonyi advent program kínálatában.

12

Tihany

Karácsonyváró napokkal, lélekfényesítő mesealkalmakkal, csodálatos koncertekkel, forralt bor főzőversennyel, és egyéb fantasztikus programokkal készült Tihany az adventi időszakra.

13

Balatonfüred

A városi karácsonnyal zárul az egész decemberben színvonalas programokat felvonultató balatonfüredi adventi programsorozat.

14

Alsóörs

Mikulás futás, szívmelengető adventi koncertek, betlehemezés. Többek között ezeket ajánlja Alsóörs és a környező települések, Felsőörs, Csopak, Lovas, Paloznak adventi programsorozatai.

15

Balatonalmádi

Balatonalmádiban advent mind a négy vasárnapján ünnepi koncertek követik a gyertyák meggyújtását. A program, melyet mi ajánlunk, a csodálatos környezet miatt, nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek is páratlan órákat ad.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!