Óriás adventi koszorú Keszthelyen

Keszthely főterén egy 12 méter átmérőjű, fából készült építmény lesz a városi adventi ünnepségsorozat fő színtere, ám ennél jóval nagyobb jelentőséggel bír.

Ijesztő tendencia jelent meg Nyugat-Európában: a vallási esélyegyenlőségre hivatkozva, annak hamis értelmezése mögé bújva keresztény jelképeket távolítanak el közterekről, műalkotásokról, épületekről. Ez ellen határozottan, ellentmondást nem tűrő módon és minél több platformon fel kell lépnünk; nemcsak a politikának, de az egyes polgároknak, településeknek, civil szervezeteknek is, kinek-kinek saját lehetőségeihez mérten – mondta el a kezdeményezésről Ruzsics Ferenc.

A koszorúval látványos, ám békés úton kívánjuk megmutatni: Keszthelyen, Magyarországon kiállunk keresztény kultúránk több ezer éves öröksége, európai mivoltunk egyik legalapvetőbb gyökere mellett. Emellett a jótékonyságnak is szerep jut a kezdeményezésben, hiszen a keresztényi szeretet megnyilvánulásaként a koszorú alapanyagául szolgáló tűzifát rászoruló embertársaink között osztjuk majd szét” – tette hozzá a polgármester.

Ruzsics Ferenc ehhez kapcsolódóan országos jótékonysági akciót indított.

Az összegyűlt pénzadományokból pedig – a keszthelyi építés után fennmaradó összeget – karitatív szervezeteknek ajánlják fel azzal a céllal, hogy szintén tüzelővel támogassák majd azokat, akik önerőből ezt nem tudják előteremteni.

A szervezők tisztelettel fogadnak anonim adományokat is. A felajánlások összegét a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány e célra elkülönített, 14100347-90145249-04000004 számú számlájára várják.


Keszthely ezen kívül is nagyon készül az adventi időszakra.

Ünnepi fény-díszbe öltözött a város, áll már a karácsonyfa, illetve a rendezvénysátor, s az adventi vásár árusító fa-pavilonjai is hamarosan a helyükre kerülnek.

A város adventi rendezvény ajánlatát alább olvashatja.

Summary
Óriás adventi koszorú Keszthelyen
Article Name
Óriás adventi koszorú Keszthelyen
Description
Advent Keszthely 2018 – Lassan elkészül Keszthely adventi koszorúja, amely több szempontból is példaértékű: egyrészt a mérete, másrészt a hozzá kapcsolódó jótékonysági akció miatt.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!