Adventi Fesztivál december első hétvégéjén Balatonlellén

December első hétvégéjén, ami az adventi időszak első hétvégéje is egyben Balatonlellén ismét kimaxolják a téli Balatont.

Egyszerre kerül megrendezésre a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásár, a II. Balatoni KÖR Adventi Gasztro Piknik és a III. Mikulás Regatta vitorlásverseny.

A vitorlásverseny délelőtt 10 óra körül kezdődik a Gasztropiknik 12 órától várja az érdeklődőket.

Karácsonyi vásár 2017-ben, fotó © CsodalatosBalaton.hu

3 program 1 helyszín:

  • A karácsonyi vásáron közel 30 különleges kézműves árussal találkozhatunk.
  • A Gasztropikniken részt vesz 10 étterem, 12 borászat, 3 cukrászda és egy pálinka főzde  a balatoni régióból.
  • A Mikulás Regatta vitorlásverseny egyre népszerűbb a hajósok körében. Eddig one design kategóriában 14, open kategóriában 9 egység adta le a nevezését a szombati versenyre.

A Téli Vitorlás Versenysorozat egy játék, igyekszünk nem komolyan venni, de tapasztalat szerint a résztvevők nem így vannak ezzel, tavaly már igencsak vérre menő küzdelem volt egy-egy versenyen, ütközéssel, óvással, és minden olyannal, ami a komoly vitorlásversenyekre jellemző.” mondta el Tóth Balázs, a verseny főszervezője, a BL YachtClub vezetője.

BL Yacht Club télen, fotó © HAJOZAS.HU

A 2017-es Mikulás Regatta, fotó © HAJOZAS.HU

Az amúgy is kuriózumnak számító III. Mikulás regattán további különlegességek is várhatóak: indul egy kizárólag hölgyekből és egy – a kapitány kivételével – gyerekekből álló csapat is. “A nálunk tanuló gyerekeknek teljesen egyértelmű, hogy amíg hullámzik a víz, addig hajózni muszáj! A legjobb visszajelzés, hogy 12 gyereknek szóltunk, és mindenki egyből igent mondott a részvételre.” mondta el Litkey Árpád, a PÖFF Sportegyesület vezetője.

A parton maradók sem fognak unatkozni.

Üzemel a műjégpálya, mellette egy balatoni panorámás élmény szauna, lesz gyermekjáték és kézműves sarok, gyöngyfűzés, sőt az eseményen egész nap élőzene szórakoztatja a látogatókat, fellép a Bango Budapest Band, a Lengyeltóti Brass Band, sztárvendég a Bon-Bon zenekar lesz. Ezen kívül a vasárnapi napon még a Mikulás is ellátogat Balatonlellére, és minden gyereknek ajándékot hoz.

Jégpálya, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Karácsonyi vásár tavaly a Bl Yacht Clubban, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Summary
Adventi Fesztivál december első hétvégéjén Balatonlellén
Article Name
Adventi Fesztivál december első hétvégéjén Balatonlellén
Description
Egyszerre kerül megrendezésre a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásár, a II. Balatoni KÖR Adventi Gasztro Piknik és a III. Mikulás Regatta vitorlásverseny.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!