Adventi fényárban úszik Siófok főtere

Siófokon elkezdődött az Aranycsengő adventi vásár, s a fahéj-szegfűszeg-kürtöskalács illat-kombó mellé vonzó programok és elragadó fényzuhatag várja az ünnepre hangolódókat.

A siófoki Fő tér a Víztoronnyal a mindennapokban is attraktív, s nem csoda, hogy a városban tartózkodók kedvelt helyszíne.

1912-ben, Gergely Jenő és Gut Árpád tervei alapján készült el a Víztorony, amely 45 méter magas, a kilátó része 360°-ban körbejárható.

1973-ig hosszabb-rövidebb kihagyásokkal eredeti funkciójában működött, s miután átadták Balatonkilitiben az 5000 köbméteres víztárolót, feleslegessé vált. 1980-tól Siófok jelképeként és egyik legnagyobb turista-látványosságaként tartjuk számon az egész évben nyitva tartó építményt.

 

Nem is csoda, hogy ez az impozáns helyszín ad otthont évek óta az adventi vásárnak. A 2019. december 23-ig tartó rendezvénysorozat méltó programja a karácsonyvárásnak.

Summary
Adventi fényárban úszik Siófok főtere
Article Name
Adventi fényárban úszik Siófok főtere
Description
Advent Siófok 2018 – Ünnepi ruhát öltött a siófoki Víztorony, és beköltöztek a város főterére a díszített faházak is, hogy a karácsonyvárás időszakát még varázslatosabbá tegyék.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!