Napfelkelte Félmaraton 2020

Szentbékkálla, Kossuth utca 39, 8281 Magyarország

2020. augusztus 16-án vasárnap harmadik alkalommal rendezik meg a Napfelkelte Félmaratont, melynek  Szentbékkálla a rajt-cél helyszíne.

Menetrend:

– Hajnalban a Szentbékkállát és Mindszentkállát összekötő úton, egy focipályán gyülekezünk, majd különbuszokkal közösen elmegyünk Révfülöpre
– Révfülöpön a kikötőben a Balaton két legnagyobb hajója vár minket: A Badacsony és a Füred katamarán. A hajóra felszállva pirkad a messzeség, félhomályban vagyunk még. A Balaton közepére kiérve együtt csodáljuk meg a napfelkeltét, a két hajóról egymásnak integetve egyszerre fordulunk be, hogy lássuk, ahogyan a Nap elsőként előbukkan, gömbölyödik, majd szépen lassan elválik a víztükörről. Eközben zene szól, és alapozza a hangulatot.
– A badacsonyi kikötőbe érve már senki sem álmos, pörög a zene. A hosszan elnyúló kikötőben egyszerre melegítünk be, majd elrajtol a verseny.
– Szentbékkállán a Pegazus ad otthont a versenyközpontnak, ahová befutva már a ropogós bécsi roppanós illata biztatja a futókat az utolsó 50 méteren. A helyszínen közös reggelizéssel, eredményhirdetéssel, beszélgetésekkel, fűben hempergéssel zárjuk az eseményt. A Pegazusban szakmai kiállítók, kreatív, és gyermekprogramok várják az egész családod!

Mit kapok, ha benevezek?

– technikai futópólót a Befutóérem.hu jóvoltából
– Egyedi és különleges befutóérmet, melyet a saját műhelyünkben tervezünk és készítünk el Nektek
– biztosítjuk a különbuszokat, és a hajóutat
– bőséges befutócsomaggal ajándékozunk meg a befutásodkor
– minőségi frissítést, terülj-terülj asztalkámmal a pálya mentén és a befutózónában is.

A versenyről:

-Útvonal:
Hazai viszonylatban és nemzetközileg is ritka, ha egy futóverseny kiinduló és végpontja nem egyezik meg. A szokásos „AA” útvonalakkal szemben a III. Napfelkelte Félmaraton útvonala „AB” útvonal, azaz máshol érünk célba, mint ahonnan elindultunk, mely a futók számára rendkívül motiváló és különleges élményt ad.

A külön buszos indulásokkal és a hajókázással fűszerezett rendezvénynek köszönhető az, hogy összesen 8(!) települést is érinthetünk az útvonal során:

– Badacsony
– Badacsonytomaj
– Ábrahámhegy
– Balatonrendes
– Révfülöp
– Kővágóörs
– Kékkút (mellett)
– Szentbékkálla

Szentbékkálla, Kossuth utca 39, 8281 Magyarország

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!