Bővült az Év Balatoni Középülete, a Kis-Balaton Látogatóközpont

A Kis-Balaton Látogatóközpont elsődleges célja a fokozottan védett Kis-Balaton természeti értékeinek bemutatása.

A tájba simuló, bejárható zöldtetős, tanösvénnyel, modern játszótérrel, megújuló energiaforrásokkal, étteremmel, shoppal, infopulttal és interaktív kiállítással is rendelkező központ mintegy 1000 négyzetméter nagyságú.

Termeiben a fokozottan védett természetvédelmi terület különleges élővilágával ismerkedhetnek meg a vendégek modern eszközök segítségével, és megelevenednek Fekete István regényeinek helyszíne is.

Ez év elején fejeződött be a látogatóközpont mellett álló, Vönöczky Schenk Jakab ornitológusról elnevezett kutatóház felújítása, most pedig lezárult a kutatóház mellett található gazdasági épület bővítése is.

fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A Kis-Balaton Látogatóközpont a 76-os főút Sármellék és Balatonszentgyörgy közötti szakaszáról letérve érhető el. Sármelléktől kb. 5,5 km-re jobbra, ill. Balatonszentgyörgy felől jövet a Zala-hídtól és a vasúti átjárótól kb. 1,5 km-re balra kell letérni és átmenni egy vasúti átjárón. Barna színű információs tábla is jelzi mindkét irányból, ahol le kell kanyarodni, Kis-Balaton Kutatóház felirattal. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság géptelepét látják majd meg először, de nem oda kell bemenni, hanem balra fordulni és az utolsó épületig továbbmenni.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!