Tihany-Balaton-Vihar-Storm-Balatonfured-Felho-Idojaras-Viharjelzes-CsodalatosBalaton-HAJOZASHU

Erős szelet, jelentős lehűlést hoz a hétvége

fotó © HAJOZAS.HU

Komoly lehűlés várható a hétvégén, néhol még napközben is csak 15 fokig melegszik fel a levegő.

Kezdetben sokfelé, majd egyre ritkábban várható eső, és a nap is kisüt majd. A Balaton Siófoknál 24 fokos.

Pénteken eleinte borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral, elsősorban keleten zivatar is kialakulhat, majd a kora délutáni óráktól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, az ország nagy részén a reggeli, délelőtti órákban lesz a legmelegebb. Késő estére 14 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton már szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de az északi és az északkeleti tájakon átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra sokfelé 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, délután pedig 19-24 fokra van kilátás.

Vasárnap változóan, erősen felhős lesz az ég, egy-egy futó zápor, esetleg zivatar északon, északkeleten fordulhat elő. Élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél. A hűvös hajnalt követően 19-24 fokot mérhetünk napközben.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!