Mesevilágot festett a vasárnap reggeli hóesés a Hévízi-tónál

2019. február 19-én a hóesésben és a sejtelmes párapaplanban fürdőzők a Hévízi-tó egészségre gyakorolt hatása mellett annak egyedi varázsát is megtapasztalták.

A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrásai táplálják.

A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 Celsius-fok.

A tó hőmérséklete 24-38 C között ingadozik, az évszakok időjárásainak megfelelően, ezért még télen is alkalmas a fürdőzésre.

A Hévízi-tó gazdag ásványianyag-tartalmának köszönhetően számos betegség gyógyításában hatásos.

Egyszerre vannak jelen benne a szénsavas, kénes anyagok, gazdag kalcium- és magnézium-, valamint hidrogén-karbonát-tartalma mellett kismértékben radont is tartalmaz.

A tó medrét 1-7 méteres vastagságban borító gyógyiszapból kioldódó ásványi anyagok még dúsabbá teszik a Hévízi-tó vízének ásványi anyag tartalmát.

A tó vize kénvegyületet is tartalmaz, viszont ezek közül csak az elemi kén és a szulfid említésre méltó, hiszen ezek szívódnak fel a szervezetben. A vízben lévő kénbaktériumok azonban a nem hatékony szulfátot is képesek elemi kénné és szulfiddá alakítani, ezáltal azok egy része is hasznosulhat.

Hévíz, és az egyedülálló gyógytó kedvelt úti cél.

2018-ban  1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak a településen, az előzetes adatok szerint 2019 november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett ez a szám.

Hévíz 2020-ban az Európa TOP 20 úti célja között versenyez. Magyarországról egyedül Hévíz indul a címért!

Olyan világvárosokkal mérettetik meg Hévíz, mint Róma, Amszterdam, Nagyszeben, Athén, Colmar, Milánó, London, Tbiliszi, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, Faial, Fiume, Cascais, Brüsszel, Krakkó.

A European Best Destination verseny közönségszavazása 2020. február 5-én zárul

Szavazz Hévízre, voksodat IDE KATTINTVA  adhatod le!

 

A cikkben szereplő fotók 2020. január 19-én készültek Hévízen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosmagyarorszag.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!