TOP 5 hévízi lacikonyhás étel

Hiába az egyre több street-food étterem, a minden mentes ételeket kínáló vendéglátóhely, a nyárhoz hozzátartoznak azok a bizonyos hagyományos magyar ízek, no és a válogatás a lacikonyhás felhozatalból!

Hogyan is maradhatnának ki a hévízi kínálatból ezek a mindig kapós ételek. Nyaralás, strandolás, fesztiválozás közben még akkor is könnyen elcsábulunk, ha egyébként igyekszünk nagyon is egészségesen élni, hiszen a hévízi Nagyparkoló melletti üzletsoron sétálva csábítóan száll felénk a frissen sült kolbász, a házi rétes, a főtt kukorica és az elmaradhatatlan lángos illata.

1

Az örök klasszikus, a kolbász

Az első helyet listánkon a frissen roppanósra sült, igazi magyaros ízvilágú kolbász kapta. A mustár és a fehér kenyér persze ha nem is kötelező, de azért erősen ajánlott. Kevésbé klasszikusoknak májas- véres hurka változata is megengedett.

Mindezek mellé többnyire a tálcákra kerülnek még a tipikus savanyúságok, mint a ‘koviubi’, a káposztasaláta, vagy az almapaprika.

És mi mással is öblíthetnénk le ezeket a finom ételeket, mint fél liter házi limonádéval, egy pohár fröccsel, vagy egy jó pofa hideg sörrel.

2

Sima vs sajtos lángos

Bármilyen recepttel is próbálkoztam, sosem sikerült olyan igazi “büfés” lángost sütnöm otthon. Pedig enélkül a nyár nem is nyár, szóval irány egy lángosozó!

A klasszikus sima, vagy sajtos lángoson kívül manapság már szinte bármilyen feltéttel találkozhatunk a kínálatban, és nem ritkák a töltött, félbe hajtott változatok sem.

De, szerintünk, a fokhagymával megkent, klasszikus sajtos-tejfölös változat a legkirályabb.

3

Palacsinta, a megunhatatlan

A toplistánk 3. helyezettje a friss lekváros palacsinta. Viták persze léteznek arról, hogy az ízes vagy a kakaós az igazi, sőt egyesek szerint manapság már csak a nutellás a menő, de azért mi kitartunk a barack lekváros változat mellett. Természetesen irreálisan sok porcukorral megszórva. És legalább dupla adag:)

4

Rántotthusi, az elmaradhatatlan

4. helyen nálunk, a dobogóról épp hogy lecsúszva a rántotthús-hasábbal kombó áll.

Nincs olyan hely az országban, ahol ne lenne rendelhető ez az étel kombináció. Az elmaradhatatlan vasárnapi ebédeket idéző fogás egyértelműen a minimális kockázatot vállalók étele, és igaz ami igaz, leginkább ezt eszik meg a gyerekek is a legkisebb gonddal. No meg egy kis ketchuppal!

5

A balatoni strandok jellegzetes, rendkívül népszerű, pedig valljuk be, teljesen tájidegen étele a sült hekk, ami az 5. helyen végzett a mi toplistánkon.

Élő hekkel ugyan egyetlen magyar vizes élőhelyen sem fogunk találkozni, de ez nem akadálya annak, hogy hatalmas mennyiségben fogyasszuk nyaranta friss fehér kenyérrel a büfékben. A citromkarikákhoz azért ragaszkodjunk.


Természetesen a Hévízi Nagyparkoló büfésorán mindezek, sőt, még számos egyéb frissen sült étel kóstolható a hét minden napján  délelőtt 10 órától este 10 óráig.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!