Hévíz kiemelt programjai, fesztiváljai 2024-ben

Hévíz, a gyógyulás és a kikapcsolódás városa, egész évben gazdag és változatos eseménynaptárral köszönti vendégeit.

A természet adta gyógyító erőkkel és kulturális örökségekkel rendelkező település a wellness pihenéstől kezdve a kulturális eseményeken át a sportrendezvényekig számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra vágyóknak.

Most a gyógyfürdőváros nagyrendezvényeit, kiemelt programjait szedtük csokorba.

Tavasz: a megújulás időszaka

A gyógyító termálvíz mellett a város különböző túraútvonalai is várják a természetjárókat, s a tavaszi időszakban számos kulturális és szórakoztató programot is kínál Hévíz.

  • Március 15-17. között kerül megrendezésre a Hévízi Tavaszi Fesztivál, mely a március 15-i ünnepkörhöz kapcsolódik. Március 15-én városi ünnepséggel, fáklyás felvonulással és koszorúzással emlékeznek az 1849-as hősökre. Március 16-án a Polgármesteri Hivatal Dísztermében Gergely Róbert lesz a vendég, aki Szécsi Pál örökzöld slágereivel szórakoztatja a közönséget. Március 17-én a hévízi Fontana Moziban az új Petőfi film, a Most vagy Soha  tekinthető meg. A vetítés 16 éven aluliaknak ingyenes.
  • Március 29. és április 1. között Húsvéti Forgatagba csöppennek a Hévízre látogatók. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódva egész hétvégén kézművesekkel, kirakodókkal, játszóházzal és zenés programokkal várják a vendégeket. Az Szentlélek Római Katolikus Templom ünnepi szentmiséjére és a húsvéti körmenetre szombaton 19.30-kor kerül sor. A MoziMatinén, április 1-jén a Lassie – állati mentőakciót vetítik.
  • Április 5-6-án az egregyi múzeumkertbe várják a szervezők a kicsiket és nagyokat. A Szélkergető program keretében olyan kreatív és szabadban végezhető játékos programokra lehet számítani, mint szélforgó készítés, papírsárkány reptetés.
  • A tizenkettedik Boldog Békeidők Hévíze programsorozat ideje április 26-27. A Boldog Békeidők nem csak felejthetetlen élményt nyújt, de egyben a tavaszi szezon legrangosabb programja is a fürdővárosban. A 20. század elején, a boldog békeidők névvel fémjelzett első világháború előtti időszakot eleveníti fel a rendezvény, s a város minden lehetséges módon igyekszik visszaidézni e kor hangulatát: az utcán frakkba, cilinderbe öltözött verklis muzsikál, krinolinos szoknyákban napernyős, kalapos hölgyek sétálnak a Tófürdőhöz vezető, virágdíszbe öltözött parkban.
  • A pünkösdi hosszú hétvégén sem maradnak programok nélkül a Hévízre látogatók. A május 17-20. között megrendezésre kerülő  Pünkösdi Pikniken lesznek zenés programok és kirakodóvásár, Szuper Hős program a családoknak és újabb Fontana MoziMatiné előadás is várható.
  • Május 17-én tartják az év első Holdfényfürdőjét a Hévízi Tófürdőben, mely azért is különleges, hiszen ilyen eseményre csak évente két alkalommal kerül sor Hévízen.
  • A tavaszi időszakot egy sportrendezvény zárja, a Hévíz Run futófesztivál, melyet idén hatodik alkalommal rendeznek meg. A sportos napon a család minden tagja válogathat a különböző távok, egyéni és csapat kategóriák között. A megmérettetésekkel teli napot egy nagykoncert zárja majd.

fotó: Csodálatos Balaton

Nyár: gasztronómiai és kulturális élmények

A nyári hónapokban Hévíz életre kel. Bár idén kicsit kevesebb fesztivál várható, de így sem maradnak a látogatók programok nélkül. A Festetics téren és a Zenepavilonnál hétről-hétre kisebb koncertek szórakoztatják a vendégeket, és számos kisebb, szolgáltatók által szervezett programra lehet majd számítani.

  • Június 21-én Vidd tovább a fényt! címmel rendezi meg a HelloHévíz Egyesület a hagyományos, Szent Iván éji programját: a fáklyás felvonulást zenés programok tarkítják, melyekre részben a belvárosban, részben Egregyen kerül majd sor.
  • Július 11-14. között a söröké és kicsit a retró hangulaté lesz a főszerep a belvárosban. A Sörsétány  programsorozat alkalmával az ízletes sörházak kínálatát sörkorcsolyák színesítik, míg a jó hangulatról sztár fellépők gondoskodnak. Délutánonként a gyerekeket játszóházak, kézműves foglalkozások és gyermekműsorok szórakoztatják.
  • A gasztro-vonalon és az időben is továbbhaladva érkezünk augusztus 16-hoz, mikor megnyit a Hévízi Bor- és Gasztrokorzó. Gyermekprogramok, finom borok, jó hangulat és változatos koncertkínálat várja a látogatókat a hévízi borfesztiválon. A fellépők között szerepel – a tervek szerint – a The Biebers, Dér Heni, a Bősárkányi Társulat István a király adaptációja, a Szalonna és bandája, a Happy Dixieland Band, a Bácska Tambura zenekar és a Beatles emlékzenekar.

Hévízi ősz: egyedülálló élmények

Az évszak egyedi atmoszférája, a gyógyvíz melegével és a kulturális eseményekkel együtt, emlékezetessé teszi a látogatást ebben a különleges időszakban.

  • Szeptember 13-án kerül sor az év második és egyben utolsó holdfényfürdőjére a Hévízi Tófürdőben. A hangulatos zene mellé a meleg víz garantált.
  • Az őszi időszakot Hévízen a néptáncosok fesztiválja zárja szeptember 20-21-én. A Tündérrózsa FolkFeszten a környékbeli gyermek és felnőtt tánccsoportok és meghívott előadók két napon át kápráztatják el a közönséget magyar népzenével és autentikus táncokkal.

Tél: ünnepi varázslat

A téli időszakban sem maradnak programok nélkül az ide látogatók. A karácsonyi vásár, a szilveszteri party  tökéletes kikapcsolódást kínálnak az ünnepi időszakban. A Hévízi-tó gyógyvize pedig egész évben lehetőséget biztosít a pihenésre és a regenerálódásra.

Hévíz tehát nem csupán a gyógyulás helyszíne, hanem egy olyan város, ahol egész évben változatos programok várják a különböző érdeklődésű látogatókat. A természet, a kultúra és a wellness harmóniája teszi Hévízt a tökéletes úti céllá minden évszakban.

Természetesen számos további rendezvényre is sor kerül majd év közben, melyről bővebb információ ITT olvasható.

Fesztiválokra, koncertekre, sport eseményekre, fürdőkbe, kulturális és művészeti programokra jegyek a JEGYVASARLAS.HU oldalon kaphatók.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!