Erdei Misztérium – áprilistól 6 hónapon át kulturális programok a hévízi Véderdőben

2023. április 28-október 31. között Erdei Misztérium avagy Játék Zöldben címmel több tucat rendezvény várja az érdeklődőket Hévízen.

A programsorozat célja a természet, mint kulturális- és élettér és az alkotó ember kapcsolódási pontjai; rendhagyó helyszíneken, több tematika alapján, figyelemfelkeltés és edukáció a kultúra eszközeivel.

A tavalyi évben hasonló címmel és tematikával már sikeresen zajlott rendezvénysorozat a Hévízi Véderdőben, akkor 54 különböző esemény valósult meg. A 2022-es év sikeres programelemeit megtartva, idén egy új, több napos „zöld” fesztivállal is kiegészül a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. rendezvénysorozata.

Az április és október között megvalósuló rendezvények a következők:

Ez utóbbi eseményen az esti akusztikus koncertek mellett, részt lehet majd venni az utazó Planetárium csillagközi előadásain, mandalafestésen, hangtál foglalkozáson. Lehet közösen főzni vegán ételeket, ismerkedni a hatékony kiskerti gazdálkodással, dedikál és felolvas Grecsó Krisztián.

A programok helyszíne a Hévízi-tavat ölelő Véderdő ami kifejezetten alkalmas a környezeti fenntarthatóság művészeti alkotások általi bemutatására, valamint az egregyi múzeumkert.

A programok ingyenesek, de a geobotanikai túrákon csak regisztrációval lehet részt venni.

A programokról további részletek a heviz.hu oldalon olvashatók.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!