Több mint kétezren neveztek már az augusztus 16-i Balaton-átevezésre

Rekordszámú résztvevőre számítanak a 2020-as nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a Balaton-átevezésre.

Az augusztus 16-i eseményről augusztus 6-án tartottak sajtótájékoztatót, melyen elhangzott, hogy a Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető a vitorlásokból álló vízi folyosón keresztül, amely a déli partról vezet át Badacsonyba és vissza.

A rajt és a cél helyszíne nem változik, Fonyódon a kutyás strand lesz a verseny központja, ahol a táv teljesítése után idén is szórakozási lehetőségek várják az átevezés közönségét.

Könnyid László, Magyar Turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta, kutatásaik azt mutatják, hogy az aktív időtöltést kedvelők és keresők száma egyre nő, népszerűek a sportos, vízközeli események.

A Balaton-átevezés sokakat fog megmozgatni, és ezáltal az új generációból is sokan megszeretik majd a vízi sportokat”

– jelentette ki.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke örömmel jelentette be, hogy a nevezés már meghaladta a tavalyi számot. Megemlítette, hogy a 2019-es eseményhez hasonlóan, az idén ő maga is vízre száll, és a sportág egykori klasszisai is ott lesznek az eseményen, hirdetve a mozgás fontosságát, népszerűsítve a természetet és a vízi sportokat. Szólt arról is, hogy a szövetség halad a korral, alkalmazza az új vízi eszközöket is.

Az MKKSZ elnyerte a 2021-es SUP-világbajnokság rendezési jogát, ezt az eseményt pedig jövő szeptemberben Balatonfüreden tartják, az időponttal azt is hangsúlyozzák, hogy a Balaton nem csak nyáron élvezhető – mondta.

A Balaton-átevezésre a jövő hét végéig lehet nevezni a Balaton-átevezés oldalán, vagy a helyszínen az előző napon 12 és 17 óra, illetve a rendezvény napján 6.30 és 11 között.

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni.

A 2019-es Balaton-átevezés egy pillanata. Fotó © Csodálatos Balaton

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!