595 millió forintból építenek hét településen vízitúra megállóhelyet

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a “Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című fejlesztési program keretében az északi és déli parton is vízitúra megállóhelyeket fejleszt.

A cél, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezettudatos, látványos vízitúrák során bejárva a CsodálatosBalaton teljes egészét.

A vízitúrázás sokáig úgy élt az emberek tudatában, mint egy alacsony költségű üdülési forma, ahol az ár-érték arány miatt azt is elfogadják a résztvevők, hogy alacsony vagy akár semmilyen szolgáltatást sem kapnak. A Balaton turisztikai fejlesztésével párhuzamosan a víziturisztikai is egyre fejlődik.

A projekt keretében több vízitúra megállóhely épül vagy újul meg 595.000.000. forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. A hét megállóhely közül már többet átadtak, néhány beruházás éppen folyamatban van, de idén a teljes hálózat kiépül a Balaton körül.

fotó © HAJOZAS.HU

Siófok

A siófoki Ezüstparton épülő vízitúra megállóhely célja egy olyan vízi szabadidő és turisztikai központ létrehozása, mely hozzájárul az üdülőövezet sportrégióvá fejlesztéséhez. A víziturisztikai lehetőségek kialakítása mellett cél, hogy Siófok pezsgő szórakoztató jellegét és programkínálatait kihasználjuk. A megállóhelyen felszerelésbérlésre is lehetőség nyílik majd.

Zamárdi

Zamárdiban a népszerű turisztikai központban, a szabad strand területén új, zöldmezős beruházásként vízitúra kikötőállomás létesül. A beruházás kiemelt célja egy olyan vízi turisztikai központ létrehozása, mely hozzájárul a partszakasz új típusú turisztikai központjának kialakításához.

Balatonszemes

Balatonszemes, fotó © HAJOZAS.HU

Balatonszemes a jövő turisztikai igényeinek is megfelel – tél végén elkészült modern csónakháza, mely a vízitúrázók igényeit szolgálja idén szezonkezdettől Messze földön híres a balatonszemesi strand, ahol több medencés élményfürdőt, úszómedencét és strandröplabdapályát, illetve remek játszóteret is élvezhetünk a strand szolgáltatásai között. Az elkészült hajótárolóban tárolt kajakok, kenuk, SUP-deszkák tavasztól a helybéliek és az ide érkező turisták minőségi élményeit szolgálják. A hajókban GPS alapú helymeghatározó rendszert is beépítettek.

Fonyód

A tervezett létesítmény, melynek kivitelezési munkálatai már folynak, téglalap alaprajzú csónaktároló épület lesz. Bérelhetők lesznek kajak, kenu és egyéb vízi sporteszközök is.

Keszthely

Keszthely, fotó © HAJOZAS.HU

A városi strand az idei szezonban új szolgáltatással bővül: vízitúra megállóhely és csónakház épült a Keszthelyi Strandon! A már elkészült keszthelyi csónakház gyönyörű partszakaszon fekszik, a színvonalas épület a most megújuló Keszthely városi strand egyik új szolgáltatását jelenti – a benne tárolt, kibérelhető kajakok, kenuk, SUP-deszkák a helybéliek és az ide érkező turisták minőségi élményeit szolgálják a szezon kezdetétől.

Révfülöp

A vitorláskikötő területen kerül kialakításra a könnyűszerkezetes csónaktároló. A beruházás célja egy olyan vízi szabadidő és turisztikai központ létrehozása, mely hozzájárul a Balaton északi parti szakaszának sportrégióvá fejlesztéséhez (kerékpár, természetjárás, vitorlázás, vízi sportok) és az aktív turisztikai kínálat fejlesztéséhez.

Tihany

A Gödrös településrészen kialakított vízitúra-megállóhelyet eszközök beszerzésével segíti a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a kajakok, kenuk és SUP-ok mellett egy új úszómú-stég beszerzése is zajlik.

Tihany-Gödrös, fotó © HAJOZAS.HU

A cikkben szereplő fotók, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!