Öt csopaki bor szerepel a világ tizedik legjobb éttermének itallapján
A bécsi Steirereck étterem beválasztotta borai közé a csopaki borász Lőczedombi 2016-osát.
Jásdi István csopaki borásznak az ötödik borát választották be a bécsi Steirereckbe.
A világ tizedik legjobb éttermeként tartják számon az éttermet!
A Forbes december 2-i Balaton mellékletében megjelent Összeszorított foggal nyomják a pedált jövő nyárig a Balaton vállalkozásai című cikkéből derült ki ez a fantasztikus hír. A tételhez a két Michelin-csillaggal díjazott étterem sommelier-vezetője személyesen gratulált és „világjáró borszakírók” is jártak nála, hogy kóstoljanak és új könyveikben a régió hírét vigyék.
A Balatonfüred-Csopaki borvidék borászának Lőczedombi 2016-os tételével bővült az osztrák étterem állandó borainak a listája.
Az idén már harmadik alkalommal az Év Borászának jelölt 70 éves szakember korábban felvett négy tétele pedig a Siralomvágó 2015, a Ranolder fehér 2015, a Ranolder vörös 2013 és a Furmint 2015.
„Jók voltak a szőlők is, a koraiak egyenesen zseniálisak. Először azt hittem, hogy ez a szürkebarát és a chardonnay éve, de aztán csatlakozott hozzá a furmint és most már az olaszrizlinggel is kezdek nagyon kibékülni” – mondta el az idei szüretről.