Megválasztották a Balaton kávéját és koktélját

fotó © Havasi Melinda

Május 5-én, a gyenesdiási Darnay Pince, rendezvénypajta és piknikkertben rendezték meg a Balatoni Barista bajnokságot, amelyre idén a koktél készítés mestereit is versenyre hívták.


Elsőként a baristák teljesítették a versenyfeladatokat. Minden résztvevőnek 15 perc állt rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon 4-4 csészényi eszpresszó kávét, cappuccinot, valamint 4 adag saját készítésű kávéitalt. Ez utóbbiak közül választották meg a Balaton kávéját, amely 2018-ban a Pelso Nova lett, készítője Csóka Richárd. Az eszpresszó kávé alapú, kevés citrussal, tonikkal és cseresznyepürével sékelt, jégre szűrt kávékompozíciót Richárd a versenyen ehető virágokkal díszítette.

Délután már a koktél készítés rejtelmeibe kukkanthattak be az eseményre látogatók. A koktélbajnokságot Keleti Máté nyerte, akinek a Balaton szíve fantázianevű alkoholos itala kapta a Balaton koktélja 2018 elismerő címet. A koktélban a gin mellé rózsalimonádé, barack és kardamon bitter került, az ízeket pedig tovább fokozta a levendula-és bodzaszirup, valamint a lime frissítő íze.


A rendezvény ötletgazdája és szervezője Somogyi Zotán Max elmondta: a bajnokság célja a balatoni kávézási és koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése, és a balatoni életérzés bemutatása.

A két díjat nyert italkülönlegességet a régió több kávézójában, és éttermében is kóstolhatjuk majd.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!