Málnás különlegesség lett az év balatoni kávéja

Meglepő finomságokkal készültek a verseny résztvevői a megmérettetésre, melynek zsűrije a harmonikus ízek, és a könnyű elkészítés mellett a balatoni életérzés bemutatását is figyelembe vette.

2016 májusban rendezték meg az első Balatoni Barista bajnokságot, melynek ötletgazdája, Somogyi Zoltán Max egyszerűen úgy fogalmazott: “a bajnokság létrehozásával az eredeti célom az volt, hogy lehessen inni egy böcsületes kávét a Balatonnál.

Úgy gondolom, hogy a gasztronómia nagymértékű fejlődésnek indult a Balaton partján, de valamiért a kávé megmaradt egy bizonyos szinten: gondatlanul kezelt kávéfőzőkkel készített, a multik által forgalmazott, sokszor minőségtelen kávék fekete levét isszák a vendégek – mesélte a CsodalatosBalaton.hu portálnak Max.

A Balaton megérdemli azt, hogy legyen egy olyan kávéja, amely tükrözi a minőséget, izgalmas, könnyen elkészíthető, nagyon finom és a balatoni életérzés ihlette

– tette hozzá a főszervező.

A bajnokságon nem csak a környékbeliek mérték össze tudásukat, hiszen versenyzők érkeztek Hajdúszoboszlóról, Budapestről, Győrből, és Gyömrőről is.

A baristák mellett a mixerek is versenyeztek, hiszen tavaly a bajnokság kiegészült az év koktéljának elkészítésével is.

Lássuk az eredményeket, illetve a díjnyertes alkotásokat.

A Balaton kávéja címet Váradi Anett kreációja, A vihar előtt nevű kávé különlegesség nyerte. Anett málna pürét, passió gyümölcs szirupot, tonikot, és természetesen kávét használt fel az ital elkészítéséhez, mellyel gazdag és frissítő ízvilágot hozott létre, s a látvány is különleges volt.

A Kék vitorlás koktél – melyet Novák Dániel készített – nyerte el a II. Balatoni Koktél bajnokság első helyezését. A citromos vodka alapú koktélba barack likőr, blue curacao, friss citromlé és a keszthelyi egyetem gyöngyözőbora került.

A kávé és koktél különlegességeket hamarosan a Balaton part több kávézójában is megkóstolhatjuk.

A zsűri tagjai Bakó Mónika, Kelemen Helmut és Sáringer-Kenyeres Tamás, valamint a rendezvény főszervezője, Somogyi Zoltán Max és Kovács Beatrix, a bajnokság háziasszonya

Summary
Málnás különlegesség lett az év balatoni kávéja
Article Name
Málnás különlegesség lett az év balatoni kávéja
Description
Balatoni Barista bajnokság Gyenesdiás 2019 – 2019. május 11-én a gyenesdiási Darnay Pince, rendezvénypajta és piknikkertben rendezték meg a IV. Balatoni Barista bajnokságot.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!