Megválasztották Keszthely tortáit, mutatjuk fotókon

A versenyre hagyományos és reform édességgel lehetett nevezni.

Ahogy arról a CsodalatosBalaton.hu is beszámolt, hagyományteremtő és közösségépítő céllal, először hirdették meg a Keszthely Város Tortája pályázatot, hogy a város születésnapját 2021-ben már saját tortával ünnepelhessék.

A megmérettetésre minden keszthelyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászműhely, cukrászda és egyéb vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozás és egyéni vállalkozó jelentkezhetett.

A pályázók két kategóriában – hagyományos, vagy reform/mentes –, valamint csak új és saját recept alapján készített tortával nevezhettek, melyek regionális íz világgal rendelkeznek, és Keszthellyel összefüggésbe hozhatók.

A nyolc nevezett tortát a Pintér Zsolt, aranykoszorús cukrászmester elnökségével összeült szakmai zsűri értékelte, az alkotásokat a Keszthelyi VSZK iskola diákjai szervírozták Molnár Szabolcs oktató vezetésével.

A zsűri tagjai voltak:

Pintér Zsolt – a zsűri elnöke, aranykoszorús cukrászmester, a 2012-es Ország Tortája megalkotója, a Veszprémi Kokó cukrászda tulajdonosa, a Magyar Cukrász Ipartestület képviselője,
Vizlendvai László – A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Főigazgatója,
Zámbó Tibor – Mesterszakács, a NaturMed Carbona Hotel F&B igazgatója,
Vozár Péterné – Keszthely város alpolgármestere,
Őry Rózsa – A Keszthelyi Polgármesteri Hivatal Kabinetvezetője.

A zsűri döntése alapján Keszthely Város Tortája 2021-ben a “Cserszegi Fűszeres-Mandulás Torta”, a Sütibolt pályázata, Németh Béla alkotása.

A Cserszegi Fűszeres-Mandulás torta borhabbal, roppanós mandula praliné réteggel és fehércsokoládés mousse–szal készített torta, mindez mandulás piskótán és mandulás linzer alapon.

Keszthely Város Reform Tortája 2021-ben a “Gesztenye Fasor Torta” a Pille sütitől, Kovács Eszter alkotása.

A Gesztenye Fasor Torta liszt-, cukor- és tejmentes brownie-piskóta alapú gesztenyemousse-szal, meggyes réteggel készült torta.

Különdíjak:

  • A Keszthely Város Tortája 2021 cím különdíjasa: a KeszthelyRe Barbara! Torta, a Korzó Café alkotása.
  • A Keszthely Város Reform Tortája 2021 cím különdíjasa 2021-ben: a Georg-Ikon Torta, a Jordanics, a Cukrászda alkotása.

A díjazottak Nagy Bálint polgármestertől vehették át a díjakat a városnapi ünnepség keretében megrendezett ünnepélyes eseményen.

Keszthely Város Tortája és Keszthely Város Reform Tortája már megkóstolhatók a nyertes cukrászdákban és hamarosan a keszthelyi vendéglátóegységek kínálatát is színesíteni fogják.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!