Megválasztják Keszthely Város Tortáját, még lehet nevezni a neves versenyre

A beérkezett pályaművek közül egy öttagú szakmai zsűri választja ki a győztest, az eredményt Keszthely Város Napján hirdetik ki.

A Balaton-parti város minden évben több napos programsorozattal ünnepli meg Keszthely Város Napját, azonban a pandémia miatt 2021-ben ezt – a megszokott módon – nem lehet megtartani.

A város vezetése azonban méltóképp szeretne emlékezni e jeles dátumra, így a Magyarország Tortája mintájára meghirdette a Keszthely Város Tortája versenyt.

“Sajnos a járvány közelsége még nem engedi, hogy visszatérjünk a hagyományos ünnepség megtartásához, de azért úgy készülünk, hogy több meglepetéssel szolgáljunk a város lakói számára. Az egyik, hogy pályázatot hirdetünk Keszthely Város Tortája elkészítésére. A pályázat hagyományteremtő, közösségépítő céllal, valamint Keszthely város imázsának népszerűsítése céljából kerül meghirdetésre” – tudtuk meg Nagy Bálint polgármestertől.

A megmérettetésre minden keszthelyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászműhely, cukrászda és egyéb vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozás és egyéni vállalkozó jelentkezhet.

Minden pályázó két kategóriában, hagyományos, vagy reform, azaz nem hagyományos „mentes” tortával nevezhet 2021. május 31-ig, kategóriánként legfeljebb 1-1 darabbal, tehát pályázóként maximum 2 tortával

A hagyományos kategóriába a hagyományos alapanyagokból készült torták tartoznak, a reform kategóriába a cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, vagy vegán torták, azaz olyan kreációk, melyek alapanyaga nem hagyományos.

Pályázni új és saját recept alapján készített tortával lehet, amellyel más pályázaton mindeddig nem vettek részt, valamint amely a fogyasztók számára korábban még nem volt elérhető.

Kreatív ötletek alapján megvalósított, lehetőleg magyaros, regionális íz világgal, Keszthellyel összefüggésbe hozható torták receptjeit várják.

A pályázatra beérkező kreációkat szakmai zsűri bírálja el június 2-án, a nevezőknek erre az időpontra kell elkészíteni a tortákat. Az indulóknak nevezési díjat nem kell fizetniük, a jelentkezésnek tartalmaznia kell a torta fényképét, a receptet és a nevezési adatlapot. Ezeket május 31-ig kell eljuttatni a hello@keszthely.hu címre. A zsűri által kiválasztott torta lesz Keszthely 2021-es hivatalos tortája, valamint reformtortája. A város napjától fogva a nyertes torta elérhető lesz Keszthely cukrászdáiban.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!