A magyar borokat mustrálják Keszthelyen

Több mint 60 különböző, jellegzetes magyar szőlőfajtából készített bor, több mint 180 tételének korlátlan kóstolási lehetősége várja a borbarátokat a keszthelyi Magyar Borok Mustráján.

2018. november 17-én szombaton a Goldmark Károly Művelődési Központ immár kilencedik alkalommal szervezi meg hagyományos novemberi borkóstoló rendezvényét, a Magyar Borok Mustráját a keszthelyi Balaton Színházban.

A rendezvény legfőbb célja, hogy fórumot biztosítson a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen boroknak.

A szervezők egyben lehetőséget kívánnak nyújtani a borbarátoknak ezeknek a „hungarikum” boroknak a megismeréséhez és a kóstolásához is.

A sétáló kóstoló mellett, a szakmai délutánon több borász és szakember tart majd rövid előadást szőlészeti, borászati és egyéb témákban. Szó lesz a bor és a gasztronómia kapcsolatáról, Zalai borvidék új és régi szőlőfajtáiról, valamint betekintést nyerhetünk egy sommelier munkájába.

A rendezvényen gasztronómiai kiállítók finomságait is megkóstolhatják majd az érdeklődők. Lesznek sajtkülönlegességek, csokoládék, bonbonok, valamint borkorcsolyák.

A rendezvény záró programjaként 18.00 órától a Vagabond Tiró koncertjén szórakozhatnak majd a vendégek.

Csatlakozva a 2018 a Kékfrankos éve tematikához, a szervezők az idei rendezvényen kiemelt figyelmet fordítanak erre a hazánkban is ismert és rendkívül kedvelt szőlőfajtára. A kibővített kékfrankos válogatás révén lehetőség lesz a különböző hazai borvidékek kékfrankos borainak összehasonlításra.

A Magyar Borok Mustrája rendezvénnyel a szervezők a kezdetek óta tisztelegni kívánnak Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt is.

A részletes programért kattintson a képre!

Summary
A magyar borokat mustrálják Keszthelyen
Article Name
A magyar borokat mustrálják Keszthelyen
Description
Bormustra 2018 Keszthely – A tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajták, valamint a belőlük készített ízletes, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen borok kapják a főszerepet Keszthelyen 2018. november 17-én.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!