Gyenesdiási lett 2019-ben a Balaton fagylaltja

A Balatoni Turizmus Szövetség idén is arra volt kíváncsi, hogy melyik a Balaton legjobb fagyija. A 2019. évi Balaton fagyija versenyre 13 fagyizó nevezett.

A zsűri vezetését Erdélyi Balázs, a budapesti cukrászmesterre, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnökére, és a 2018-as év Balaton fagyiját készítő Márton Sándorra, a füredi Bagaméri Fagylaltozó vezetőjére bízták.

A versenyre a Balaton kiemelt turisztikai térség területén működő cukrászdák és fagylaltozók nevezhetnek minden évben – mondta el Fekete Tamás a szövetség alelnöke. Szerinte a fagylalt jó hívószó a Balatonra. Meg lehet vele mozgatni a turistákat, ugyanúgy, mint a borokkal.

A zsűri döntése alapján, az alábbi fagylaltok készítői voltak az idei verseny legjobbjai:

A Balaton Fagyija címet idén a gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely “Illatos Isabella” elnevezésű fagylaltkreációja nyerte el, ami sorbet alapú, tele gyümölcsökkel, tehát a laktóz és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.

Különdíjat érdemeltek a Florida Fagyizó – “Keresztúri szilvás-meggyes”, a Kárpáti Fagyizó és Gofrizó Balatonföldvár – “Mákos túrógombóc” és a Rózsakert Étterem és Fagyizó – „Jázmin” elnevezésű fagylaltjai.

A versenyben részt vettek: Amaretto Fagyizó, Bagaméri Fagylaltozó, Cappuccino Fagylaltozó, Dinasztia Cukrászda, Jordanics Cukrászda, Margaréta Fagyizó, Tutti Frutti Fagyizó, Völgy Fagyizó.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!