Balatonfüredi Borhetek: 24 borász, 300-féle bor, színvonalas zenei programok

Évente átlagban mintegy kétszázezren keresik fel a fesztivált, s hacsak nem lesz kirívóan rossz idő, idén is legalább ennyi vendégre számítanak.

A hagyományokhoz híven a Tagore sétányon sorakoznak majd a borosgazdák faházai, ahol a borvidék legjobb nedűi, harminc fajtából származó, közel háromszáz-féle bor kóstolható. Az augusztus 6-tól 29-ig tartó rendezvényen csak a Balatonfüredi-Csopaki borvidék borászai vehetnek részt, azok, akik megfelelő pontot értek el a városi borversenyen, és akik egyben rendelkeznek füredi szőlőterülettel.

A borászok mellett pecsenyesütők és kézművesek is árulják portékáikat illetve kitelepülnek vendéglátóhelyek.

Csak palackozott borok kínálhatók, a rendezvény alatt többször ellenőrzik majd a minőséget. Borászatonként 8-12 féle bort lehet kóstolni, összesen mintegy háromszáz tétel közül választhatnak a vendégek.

Az olaszrizlingből szinte kimeríthetetlen a kínálat, a klasszikustól a késői szüretelésűn át, a dűlőn szelektáltakig, mindenféle lesz. A gyöngyöző borok és rozék továbbra is nagy kedvencek, valószínűleg az idei fesztivál slágertermékei lesznek, de a fajsúlyosabb vörösborok, a borkülönlegességek és a díjnyertes nedűk sem hiányoznak majd.

Idén sincs egységár, egy deci bor fajtájától, évjáratától és kínálójától függően 500 forinttól akár 700-900 forintba is kerülhet.

A boros pavilonok minden nap reggel tíztől éjfélig tartanak nyitva. Egyedi készítésű, három decis kristálypoharakból lehet inni a bort, amelynek különlegessége, hogy minden pohár talpában dombornyomással szerepel a Balatonfüred felirat.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a hétvégéken rendre nagy tumultus várható, augusztus 20-án a parti tűzijátékkal együtt pedig csúcsra jár a fesztivál – olvasható Balatonfüred oldalán.

A gasztronómiai eseményt koncertek kísérik.

A Kisfaludy Színpadon szinte minden nap jobbnál jobb zenekarok lépnek fel. Itt lesz például Kállay Saunders András, Heincz Gábor Biga, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band illetve zenél a nagy kedvencünk, a Fran Palermo is.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!