Aranyló ősz, újbor és maszk – ilyen volt az idei Szőlőhegyi piknik

Újra egyre hangsúlyosabb a hangulatos közösségi programok jelentősége. És valóban, mintha a karantén előszele fújta volna össze a hétvégi vendégsereget, akik csodálatos élménnyel lettek gazdagabbak a Szőlőhegyi piknik jóvoltából.

Szabadság – szeretem. Mennyi tartalommal gazdagodik egy ilyen frappáns kis szlogen, ha már kint a szabadban is szájmaszkban ülhet az ember az asztaltársasághoz.

Fotó: Noé Veronika | @csodalatosbalaton

Épp mielőtt bizonytalan időre ismét kizökken a megszokott életünk eddigi kerékvágásából, még egy szuper hétvégi eseményen vehettünk részt a Kis-Balaton szőlőhegyein. Mert szőlőhegyek nem csak az ikonikus tanúhegyeinken vannak, a Kis-Balatont nyugatról határoló, jelentéktelennek tűnő dombság is rejt varázslatos kis pincéket, és olyan kilátást, ami bor nélkül is garantáltan levesz a lábunkról.

Fotó: Noé Veronika | @csodalatosbalaton

Ideális hely ez egy ragyogó őszi piknikhez, amelyet Zalakaros felejthetetlen Márton-napi programköntösbe csomagolt. Hogy a gasztronómiai élmény valóban minden ízében élvezhető legyen, és ne kelljen a vacsoraasztalnál sorsot húzni, hogy de aztán majd ki vezet, ingyenes pincebusz közlekedett a szőlőhegyre random körforgalmakat kialakítva a diófák körül az avarban.

Fotó: Noé Veronika | @csodalatosbalaton

A regisztrációhoz kötött színes programok 4 csodálatos helyszínen várták az érkezőket.

A zalakarosi Kuruk Hill libabüfével, újborral, tábortűzzel és élőzenével vont igazi bűvkört a mesébe illően felújított kis pince köré, amelynek szőlősorai közül a Badacsonyig ellátni.

Fotó: Noé Veronika | @csodalatosbalaton

Fotó: Noé Veronika | @csodalatosbalaton

A zalamerenyei Pálos malomban gyerekprogram, malomtúra, kenyérsütés és libazsíros kenyérkóstolás előzte meg az ének-mesemondó estet.

Garaboncon a Kránicz Pincészetben is előkerült Márton pohara az újborral, a pincetúrán a legkisebbek pedig „must vagy soha” kaphattak ízelítőt az édes nedűből.

Fotó: Noé Veronika | @csodalatosbalaton

A Kányaváry Borbirtok Zalaszabar legszebb teraszán exkluzív libavacsorával, borsuli workshoppal, élő akusztikus gitárzenével és lélegzetelállító panorámával várta vendégeit.

Aki lemaradt, ne búsuljon, mert a Kis-Balaton, a felfedezésre váró szőlőhegy, és egy hangulatos piknik minden hétvégén csodálatos program lehet – ha vége a karanténos, covidos, nyomasztó és bizonytalan időszaknak.

Zalakaros kiváló célpont lehet majd mindazoknak, akik testi-lelki feltöltődésre és felejthetetlen természeti környezetre vágynak. A kellemes kis fürdőváros nem csak 2000 méter mélyről feltörő gyógyvizéről ismert, de ideális hely mindazoknak is, akik a Kis-Balatont szeretnék kicsit bebarangolni.

A környékbeliek gyakran viccelődnek, ha megkérdik őket, mit lehet itt csinálni, s ők úgy tartják, semmit. És kint ülve a Kányavári-szigeten vagy egy történelmi rom tövében a néhai Vár-szigeten, vagy akár egy vén diófa alatt a szőlőhegyben, borospohárral a kézben… Kell ennél több?

A blogbejegyzés az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 támogatásával valósul meg.

 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!