Változatos és vonzó programokat kínál Balatonfüred 2024-ben is

2024-ben is sűrű Balatonfüred programnaptárja.

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat évek óta kimagaslik a térségből, legyen szó gasztronómiáról, képzőművészetről, sportról, irodalomról, vagy éppen fesztiválokról, a különleges jégpályával pedig egy új hangulat, miliő jelent meg a városban. A hangsúlyok és a bőséges kínálat marad 2024-ben is.

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. Sűrű a programnaptár, májustól szeptemberig rendezvénydömping van a városban, sőt idén az újonnan megépített Kongresszusi Központ és a benne helyet kapó rendezvények gazdagítják majd a lehetőségeket.

A rendezvények kínálata ebben az évben is bőséges lesz, a város identitását meghatározó események, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor folytatódnak.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, a program legutóbb nézőcsúcsot döntött. Lesz Tavaszi Fesztivál, a Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesznek az Anna Fesztivál kísérőrendezvényei, a Prímás gála és az Opera est valamint az augusztusi nagykoncert.

Újra lehet majd lazulni a Könyv-Bor-Jazz koncertjein és irodalmi találkozóin, ezúttal is benépesítik a Tagore sétányt a Balatoni Hal-és Borünnepen programjai, folytatódik a FüredDixie fesztivál és a Nemzetközi Gitárfesztivál is.

Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány: nem telhet el év a Koloska-völgyi Jókai bableves-főzőverseny nélkül, a Tagore sétányon több kitelepülés is várja majd a vendégeket, ősszel a Füredi Szüret programjait érdemes követni, az évet pedig a Krúdy gábli zárja.

Bővült a város képzőművészeti repertoárja is, a Vaszary Galéria rangos kiállításmegnyitói mellett az elmúlt évben megnyílt Modern Műtár időszakos tárlatai is látogathatók lesznek, a Szöllősi-Nagy András-Nemes Judit több ezer darabos, Párizsban felépített gyűjteményéből is láthatók mindig szemelvények, de a felújított Huray-villákban is kiállítások, előadások kapnak helyet – olvasható Balatonfüred honlapján.

JEGYVÁSÁRLÁS

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!