Tihany Naplemente November Tel Apatsag Hajozas CsodalatosBalaton Dronfoto11

Tűzijáték helyett fényjáték lesz Tihanyban augusztus 20-án

Tósoki Imre, Tihany polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy idén elmarad nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án a tűzijáték a Balaton-parti településen.

A polgármester azt írta, hogy hosszas mérlegelés, a különféle érvek latolgatása után és az önkormányzati képviselőkkel folytatott megbeszélés során hozták meg azt a döntést.

Az így felszabaduló összeget az új bölcsőde és óvoda berendezésére fordítják.

“Sokan elmondták nekem, hogy a tűzijátékot azért sem támogatják, mert az környezetszennyező, és a jelenlegi klímaváltozásos, aszályos időben veszélyes is. Mezők, erdők, tarlók égnek le, és egyelőre nincs remény az elmaradt csapadék megérkezésére, ami érdemben meg tudná akadályozni az újabb tüzek fellobbanását.

Az állatok is rosszul tűrik, ezért a kutyatulajdonosok is külön kérték a tűzijátékok beszüntetését.” – fogalmazott bejegyzésében a polgármester.

Tósoki Imre arra kéri a lakosokat és a városban tartózkodókat, hogy vegyenek részt a Szent István napi ünnepi programokon; élvezzék a koncerteket, a mozit, a fotókiállítást, és a szombaton este negyed tízkor kezdődő fényjátékot.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!