Több mint száz különleges trófeát mutattak be Keszthelyen

A rangos eseménynek 2020-ban is a keszthelyi Vadászati Múzeum adott otthont.

Mint ahogy az elmúlt kilenc évben mindig, 2020. szeptember 12-én is a vadász himnusszal vette kezdetét a Festetics Trófeaszemle a keszthelyi Vadászati Múzeum parkjában. A szemle, amely egyben a vadászati kultúra ünnepe is volt, nem csak a vadászoknak, hanem az érdeklődőknek is különlegességeket kínált.

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke a CsodalatosBalaton.hu megkeresésére elmondta, hogy a Festetics Trófeaszemle célja a kezdetektől ugyanaz.

Egyrészt egy olyan találkozó létrehozása, ahova a vadászok örömmel jönnek, ahol megvan az a kulturális környezet, amely szükséges egy komoly szakmai műhelyhez. Másrészt a Vadászati Múzeum bemutatása, illetve megismertetése a nagyközönséggel.

A 2008-ban nyílt, Európa leghíresebb vadászati múzeuma ugyanis mindig tartogat valami érdekességet, a közeljövőben is két új szárnnyal és izgalmas attrakciókkal bővül.

A trófeaszemle harmadik célja pedig a vadászati kultúra gondozása és a természetvédelem.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy sok emberhez eljuttassuk azt az üzenetet, hogy a vadászat egy aktív természetvédelem, ami nélkül ez a természeti közösség, amiben élünk, nem fenntartható.

A Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeuma a tavalyi évben majdnem 140 ezer vendéget fogadott és azt gondolom, hogy ennek a 140 000 embernek adtunk egy kis betekintést, hogy mit is jelent vadásznak lenni, mi is maga a vadászati kultúra és ez mennyire az identitásunknak és hagyományunknak a része” – emelte ki Pálinkás Róbert.

A keszthelyi Vadászati Múzeum, melynek parkjában több mint száz, az elmúlt évek legszebb zalai vadkoronáit állították ki,  a 2021-es Vadászati Világkiállítás egyik nevesített vidéki helyszíne.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!