keszthely-balatoni-muzeum-csodalatosbalaton.hu

Szabadulószobában játszódó időutazást kínál a keszthelyi Balatoni Múzeum

Minimum két, maximum hét tagból álló csapatok jelentkezhetnek, ugyanis a feladványok csapatmunkára épülnek és a feladatmegosztással a játékosok időt nyerhetnek.

A Balatoni Múzeumot a Balaton kultuszának emelésére alapították 1898-ban. Az intézmény célja azóta is változatlan, de mégis korszerű: interaktív, izgalmas kiállításokkal mutatja be a Balaton-környék régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi értékeit.

A Balatoni Múzeum megújult fogadótérben és új élményelemmel várja látogatóit: az interaktív kalandjátékban a Festetics-család élettörténetét ismerhetik meg a résztvevők.

A kalandjáték forgatókönyvét történész írta, a negyven négyzetméteres játéktérben korabeli, valósághű környezetet alakítottak ki.

A játékosoknak nem kell alapismeretekkel rendelkezniük, hiszen logikus gondolkozással, ügyességgel és csapatmunkával meg lehet oldani a furfangos, egymásra épülő feladatokat, így sorra kinyílnak majd az ajtók, ládák, lakatok. Az összeillesztett térképdarabok, talált tárgyak segítségével a játékosok bejuthatnak a könyvtárszobába, ahol olyan tárgyakra – képre, könyvre, szoborra, földgömbre – bukkannak, melyek a játékban kiemelt funkciót kapnak .

A játékidő 60 perc, a kamerával, mikrofonnal kiépített térben a játékvezetők figyelemmel kísérik a csapatokat.

Szükség esetén segítséget nyújtanak, de ezt úgy teszik meg, hogy mindenki számára sikerélménnyel fejeződhessen be a játék. A csapatok lépésről lépésre jutnak el a célig, a nemesi oklevél megtalálásáig. Az élményszerű játékban egyre több ismeretet szereznek a Festetics család, valamint a kastély építésének történetéről.

A múzeum honlapja folyamatos fejlesztés alatt áll, az interaktív kalandjátékkal kapcsolatos információkat november másodikától teszik közzé. A szabadulószobába az előzetesen regisztrált játékosok léphetnek be, a középiskolásoktól kezdve egészen az idősebb korosztályig.

A Festetics-örökséget bemutató beruházásra a keszthelyi önkormányzat nyert európai uniós pályázati forrást, melyből mintegy 50 millió forintot a múzeumi infrastruktúra fejlesztésére és a szabadulószoba kialakítására fordítottak.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!