Siófoki nyári programkavalkád fesztiválokkal, családi rendezvényekkel

Koncertek, nyáresti előadások, gasztronómiai rendezvények, sok móka, kacagás és jókedv – ezt kínálja Siófok a nyári hónapokra.

A Nyári Zenei Estek keretében könnyűzenei programokkal készülnek, többek között fellép Sergio Santos, Kollányi Zsuzsi és Zenekara, valamint Gregor Bernadett & Gonda Music Band. Az irodalom szerelmesei a KulTeraszon kapcsolódhatnak ki olyan népszerű előadók társaságában, mint Szabó T. Anna, Fesztbaum Béla, Karafiáth Orsolya, Kautzky Armand & M.É.Z. és Eperjes Károly. Zene a Zöldben előadásait csodálatos környezetben, a Jókai Parkban élvezhetik, mely különleges hangulatot varázsol az estéknek. A könnyűzenei és irodalmi előadások mellett Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a keddi napnyugtát Operett estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében.

A Siófoki Szabadtéri Színpad, a SzínpART is műsor kavalkáddal készül a nyárra! A repertoárban olyan előadások szerepelnek, mint A Pál utcai fiúk, Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival, Lévi’s story klezmer musical, GwM, Charlie, Stand Up – show, Kökény Attila, Fenyő Miklós, Gyöngyhajú lány balladája – Omega musical, Halász Judit, Republic koncert, Gájer Bálint, Latin – Rap – Night, Bereczki Zoltán, valamint a Dumaszínház.

A siófoki Nagystrandon található PLÁZS is rengeteg élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Napközben a pihenésé a főszerep, este pedig holdvilágos partikkal és a hazai zenei élet koncertjeivel varázsolja felejthetetlenné a balatoni nyarat.  Az idei kínálatban a teljesség igénye nélkül megtalálható Ákos, Majka & Curtis, Edda Művek, Rúzsa Magdi, Halott Pénz, Rakonczai Piano, Follow the Flow és további szuper fellépők színesítik a PLÁZS koncert és fesztivál kínálatát.

Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat, július közepén a XIX. alkalommal megrendezésre kerülő XIX. New Orleans Jazz Fesztivál varázsol jazz hangulatot Siófok Fő terére. A rendezvényen többek között fellép a Hungarian All Stars, a Budapest Ragtime Band, a Benkó Dixieland, a Hot Jazz Band és az Apáti Dixieland Band.

Augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett esténként a Honeybeast, az Apostol zenekar, valamint Dánielfy Gergő és az Utazók lép fel.

Siófok a nyári programkínálat mellett számtalan kikapcsolódási lehetőséget és attrakciót kínál.

Idén ünnepeli a város a világhírű operett zeneszerző Kálmán Imre születésének 140. évfordulóját. A Kálmán Imre 140év keretében a nyár folyamán a Kálmán Imre Emlékházban állandó és időszaki kiállítással várják a látogatókat és különleges városi sétákon lehet megismerni Siófok nevezetességeit, Kálmán Imre emlékét és a híres szobrászművész Varga Imre szobrait. Különleges élményt nyújt Siófok ékessége a Víztorony, mely minden órában Kálmán Imre műveket zenél.

A 17 km hosszú partszakaszon különböző strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit, az Újhelyi strandon kettő csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, a családokat a balatoni élmények mellett jobbnál-jobb játszóterek, állatpark, Fordított Ház és a Vizek háza élménypark is várja, ahol játszva tanulhatnak a gyerekek. Ha az aktív kikapcsolódást szeretjük, akkor több kerékpártúrából is választhatunk a környéken vagy tehetünk egy bakancsos családi vagy baráti túrát a Töreki Tanösvény mentén.

Ha a magasba vágyunk, akkor csodálatos balatoni panoráma tárul elénk a Víztorony vagy az Óriáskerék tetejéről vagy egy kellemes, romantikus hajózás során megcsodálhatjuk a balatoni naplemente szebbnél szebb árnyalatait. Ha megpihennénk a Balaton part vagy a város gyönyörű parkjai nyugalomra és egy kellemes sétára invitálnak, de Siófok sokszínű gasztrokínálattal is hívogat, ahol egy sütemény vagy egy kellemes kávé mellett, különleges ételek ízkavalkádjának is részesei lehetünk.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!