Megújul a gyenesdiási Festetics-kilátó, átmenetileg nem látogatható

A Keszthelyi-hegység délnyugati oldalán, 230 méter magason emelkedik a Festetics-kilátó, melyet 2000-ben állítottak.

Az elmúlt 20 év alatt a népszerű Festetics-kilátó fa tartószerkezetének állapota nagy mértékben leromlott, ezért szükségessé vált a felújítása.

Várhatóan 2021. áprilisától ismét gyönyörködhetünk a gyenesdiási Festetics-kilátóról elénk táruló panorámában, addig azonban – a látogatók biztonsága érdekében – lezárták az építményt.

A fenntartó Bakonyerdő Zrt. közleménye arról ír, hogy az elmúlt időszakban megvizsgálták a kilátó faanyag-szerkezeti és statikai állapotát.

Az eredmények alátámasztották a kilátó megerősítésének indokoltságát, emiatt a látogatók biztonsága érdekében a Festetics-kilátót lezárták.

A kiviteli terv elkészült, a munkálatok az időjárási függvényében jövő év elején kezdődnek meg.

“Célunk, hogy az idei évben 28.000 látogató által felkeresett építmény, a jövő évben már megerősített szerkezettel fogadja a kirándulókat. A felújítás költségeit a Bakonyerdő Zrt. – jelentős közjóléti szerepvállalása részeként – önerőből finanszírozza – írja közleményében a Társaság.

A Keszthely fölötti magaslatok legdélebbi kilátóját a gyenesdiási Nagymezőről közelíthetjük meg, s tetejéről pazar kilátás nyílik a Balaton nyugati csücskére, a Keszthelyi-hegység dombhullámaira, a kanyonokkal tűzdelt felhagyott murvabányára is

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!